Sadece 30 dakikada portakallı kurabiyeniz hazır: Yaptığınız anda kapış kapış bitecek. Portakallı babaanne kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik kurabiye tarifi arayışı içerisinde olanlar için müthiş bir tarif geldi. Sadece 30 dakikada lezzetli portakallı kurabiyeniz hazır. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 30 dakikada portakallı kurabiyeniz hazır: Yaptığınız anda kapış kapış bitecek. Portakallı babaanne kurabiyesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı karbonat
Yarım paket kabartma tozu
1 adet vanilya
4,5 su bardağı un

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Toz şeker

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı toz şeker, 1 silme tatlı kaşığı karbonat, yarım paket kabartma tozu ve 1 adet vanilyayı alalım.

Malzemeleri kabın içerisinde karıştırmaya başladıktan sonra 4,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmeniz bu noktada önemli. Kurabiye hamuru uygun forma geldikten sonra dilediğiniz büyüklükte hamur parçaları kopardıktan sonra şekillendirip pişirme kağıdı serili olan tepsinin içerisine alalım.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kurabiyelerin üzerine yumurta sarısını sürelim ve toz şeker serpiştirelim.

Hazır olan kurabiyeleri 160 derece önceden ısıttığımız alt-üst fansız ayardaki fırında 25 dakika pişmeye bırakalım. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin