Sadece 3 malzemeyle orijinal un kurabiyeniz hazır: 40 yıllık ustanın gizlediği o tarif ortaya çıktı. Un kurabiyesi nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de az malzemeli bir tatlı arayışı içerisinde olanlar için müthiş bir tarif geldi. 3 malzemesi olan hemen mutfağa koşsun...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 3 malzemeyle orijinal un kurabiyeniz hazır: 40 yıllık ustanın gizlediği o tarif ortaya çıktı. Un kurabiyesi nasıl yapılır?

Malzemeler;

250 gr susuz bitkisel yağ
1 su bardağı pudra şekeri
4-4,5 su bardağı un

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 250 gram susuz bitkisel yağı alalım. Yağ oda sıcaklığına geldikten sonra 1 su bardağı pudra şekeri ve 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.

Malzemeleri ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine başlayalım. Bu noktada unu azar azar ilave etmeyi kesinlikle ihmal etmeyelim.

Çok  fazla un ilave ettiğinizde hamurunuz gereğinden fazla set kıvamlı olacaktır. Hamur uygun forma geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve gerekli olan şekli verdikten sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine koyalım.

Tüm hamur bitene dek aynı işlemi gerçekleştirdikten sonra kolay pişebilmesi için üzerine şekil verelim. Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Pişme süresini tamamladıktan sonra kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene dek bekletelim ardından üzerlerine pudra şekeri ilave edelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin