Sadece 3 malzemeyle dünyanın en kolay ve en lezzetli tatlısı: Denemeyen çok pişman olacak. Nefis oreo topları nasıl yapılır?

3 malzemeden hem lezzetli hem de pratik bir tatlı yapmak isteyenler buraya. Bu tatlıyı hem çok sevecek hem de ansızın gelen misafirlerinize hemen hazırlamak isteyeceksiniz. İşte nefis truff topları...

Google Haberlere Abone ol
Sadece 3 malzemeyle dünyanın en kolay ve en lezzetli tatlısı: Denemeyen çok pişman olacak. Nefis oreo topları nasıl yapılır?

Az malzemeli ama çok lezzetli bir tarif arıyorsanız bu truff toplarını mutlaka denemelisiniz. Sadece 3 malzeme ile çayın, kahvenin yanına yakışacak müthiş tatlıyı denemelisiniz.

İşte 3 malzemeden oluşan oreo toplarının yapılışı...

Oreo Topları Tarifi için Gerekli Malzemeler;

40 adet oreo bisküvi
200 g labne peyniri
200 g beyaz çikolata

Yapılışı;

Oreolu lezzetli topları yapmadan evvel ilk olarak oreoları rondodan geçirelim. Oreoların un formunda olması, topların lezzetli ve kıvamlı olması açısından son derece önemlidir. 

Un formuna getirdiğiniz oreoları uygun bir kabın içerisine alın. Un formuna getirdiğiniz oreoları kabın içerisine aldıktan sonra üzerine bir miktar kadar labne peyniri ilave edelim.

Labneyi ilave ettikten sonra homojen bir forma gelene dek güzelce karıştıralım. Akabinde yağlı kağıdı uygun bir tabağın içerisine alalım. Yağlı kağıt oreo topların yapışmasını engelleyecektir.

Yağlı kağıt faslı tamamladıktan sonra, hazırladığımız karışımdan bir parça kadar alalım ve avucumuzun içerisinde güzelce şekil verelim. 

Tüm hamura bu şekilde şekil verip tabağın içerisine dizdikten sonra dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. 

Buzdolabında bir miktar kadar dinlenen ve donan oreo toplarımızı dolaptan çıkaralım. Bu esnada benmari usulü beyaz çikolatayı eritmeye başlayalım. 

Soğuyan oreolarımızı benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolatanın içerisine alalım ve her tarafının beyaz çikolataya bulanmasını sağlayalım. 

Çikolata katılaşmadan üzerini birküvi parçaları ile güzelce süsleyelim. Süsleme adımını tamamladıktan sonra donması için tekrar buzdolabına kaldıralım.

Buzdolabından çıkardıktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin