Sadece 20 dakikada akşam menünüz hazır: Bu akşam ne pişirsem diye düşünmeyin, hemen harekete geçin. Kekikli tavuk sote nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik akşam yemeği arayanlar bu tarifi mutlaka denesin. Sadece 20 dakika içerisinde tavuklu menüyü hazırlamanız mümkün!

Google Haberlere Abone ol
Sadece 20 dakikada akşam menünüz hazır: Bu akşam ne pişirsem diye düşünmeyin, hemen harekete geçin. Kekikli tavuk sote nasıl yapılır?

Akşam yemeğinde hem farklı hem de pratik lezzetler arayanlara bu tarif çok iyi gelecek. Sadece 20 dakika içerisinde tavuklu menünüz hazır!

Malzemeler;

2 adet tavuk göğsü
1 kutudan 1 çay bardağı eksik sıvı krema
Tuz

Marine için;
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 adet küçük soğan

Erişte için;
Su
1 çay kaşığı tuz
Az miktarda zeytinyağı
Yarım paket erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı krema
1 çay kaşığı tavuk baharatı
1 yemek kaşığı parmesan peyniri (tercihe bağlı)

Yapılışı;

İlk olarak tavuk göğsünü küp küp olacak şekilde doğruyoruz. Doğrama işlemini tamamladıktan sonra çift kilitli poşetin içerisine tavukları alıyoruz.

Tavukların marine işlemini gerçekleştirmek için zeytinyağı, pul biber, rendelenmiş küçük soğanı tavukların üzerine ilave ediyoruz.

Poşetin kilidini kapattıktan sonra tavukları buzdolabının içerisine kaldırarak bir miktar kadar marine işleminin gerçekleşmesini sağlıyoruz.

Tavuklar marine olurken biz de bu esnada erişteleri haşlamak için uygun bir tencerenin içerisine bir miktar kadar suyu kaynatıyoruz.

Kaynatma işlemini tamamladıktan sonra içerisine bir miktar kadar tuz  ve zeytinyağı ilave ediyoruz. Ardından haşlanmaları için erişteleri suyun içerisine bırakıyoruz.

Erişteler piştikten sonra ocağın üzerinden alıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Uygun bir tavanın içerisine  zeytinyağı,bir paket kremanın yarım çay bardağı kadarını ve tavuk baharatını ilave edip güzelce karıştıryoruz.

Süzdürme işlemini gerçekleştirdiğimiz erişteleri sosun içerisine ilave ettikten sonra karıştırma işlemini gerçekleştiriyoruz.

akabinde başka bir tavayı daha ısıtıyoruz, ısıttığımız tavanın içerisine marine ettiğimiz tavukları ilave ediyoruz. Tavuklar güzelce mühürlendikten sonra 6 - 7 dakika kadar pişiriyoruz.

Kalan kremayı da tavukların üzerine ilave ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Tuzunu çekme işlemini tamamladıktan sonra kremanın çekmesini bekleyip akabinde dilediğimiz gibi servis ediyoruz. 

Afiyet olsun...

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin