SADAT tartışması büyüyor. Erdoğan'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı yanıt

Partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert çıkan ve "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde, bizim kullandığımız adeta darbeci bir kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor." diyen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
SADAT tartışması büyüyor. Erdoğan'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan fotoğraflı yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT ile ilgili sözlerine eleştirmiş ve şöyle konuşmuştu:

Bir SADAT tantanası çıkardı. SADAT TSK'dan emekli bir grup subayın danışmanlık faaliyeti yürütmek için kurduğu bir şirkettir. Bu şirket uzun süre sömürge altında kalmış İslam ülkeleri ile ilgili çalışmalar yapıyor.

CHP'nin başındaki zat, SADAT şirketinin önüne baskın yapar gibi gidip zırvalamıştır. Bunun masum bir gündem oluşturma çabası değil. Türkiye'nin sınırları dışındaki kapsamlı operasyonlarına verilmiş bir cevap olduğunu biliyoruz. Cevaben ve tüm kalbimle diyorum ki; Başaramayacaksınız! SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde, bizim kullandığımız adeta darbeci bir kuruluş olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor. Bay Kemal ne dersen de, sen sabahtan akşama yalanla yatıp kalkıyorsun. Hiçbir zaman senin dürüstlüğüne şahit olmadık. Bu yalanların yine tutmayacak. Siyasi ve ekonomik çelmelerle başaramdığınızı Bay Kemal gibi karikatür bir tip ile elde edemezsiniz.

 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu açıklamadan hemen sonra sosyal medya üzerinden fotoğraflı bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı: Erdoğan “SADAT ile alakam yok” demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT'ın kurucusu. Silah tüccarı. Başkenti İstanbul, dili Arapça olan yeni bir devlet kurmak istiyor. Bu başdanışmanından dinlediklerini bize de anlat, aydınlanalım.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin