Saçları çabuk yağlananlar buraya! Yağlı saçlar için 20 günde çözüm: 4 adımlı yöntemle yağlı saçlara son

Saç derisinin aşırı yağlanması ile ortaya çıkan yağlı saç problemi, birçok kişinin en büyük sorunlarından biri. Bu durum genetik bir tavır olacağı gibi kullanılan saç ürünleri, ter, yağ ve ölü deri hücrelerinden de kaynaklanabiliyor. Kafa derisindeki birden fazla sorundan kaynaklanan yağlı saç sorunu önlemek ise sanıldığından daha kolay.

Google Haberlere Abone ol
Saçları çabuk yağlananlar buraya! Yağlı saçlar için 20 günde çözüm: 4 adımlı yöntemle yağlı saçlara son

Saç deriniz aşırı derecede yağlı mı görünüyor? Sebum birikmesi nedeniyle olabilir. Saç ürünleri, yağ, ter ve ölü deri hücreleri birikebilir ve kafa derisinde birden fazla soruna neden olabilir. Bununla birlikte, gelecekteki sebum birikimini tedavi edebilecek ve önleyebilecek bazı ev ilaçları ve yaşam tarzı düzenlemeleri vardır.

1.ADIM: YENİ BİR YIKAMA RUTİNİ EDİNİN

Aşırı yağlı saçlarınız varsa, saçınızı en az iki kez veya haftada üç kez veya daha sık şampuanlamak idealdir. Salisilik asit veya pirokton olamin içeren bir şampuan kullanın. Ayrıca nazik, sülfatsız ve saç tipinize uygun olması gerekir. Ilık su kullanmaya çalışın ve sıcak sudan kaçının. Sıcak su tahrişe neden olabilir ve saç derisini kurutabilir.

Sonunda, kuru ve pul pul cilde yol açacaktır. Saçınızı şampuanlarken ve fırçalarken nazik olun. Kafa derisinin aşırı çizilmesinden ve titiz bir şekilde temizlenmesinden kesinlikle kaçının. Düzenli olarak fırçalamak da önemlidir.

Saç büyümesini hızlandıran kan akışını artırma kapasitesine sahiptir. Sebum tüm saç teli boyunca yayarak saç sağlığını ve parlaklığını da destekler.

Saçları çabuk yağlananlar buraya! Yağlı saçlar için 20 günde çözüm: 4 adımlı yöntemle yağlı saçlara son

2.ADIM: KAFA DERİNİZ İÇİN PEELİNG

Saç derinizin pul pul dökülmesi düzenli temizlik kadar önemlidir. Bir saç derisi eksfoliyatörü alın ve saç derinizi temiz tutmak için haftada bir veya iki kez kullanın.

Tek ihtiyacınız olan esmer şeker ve yulaf ezmesi saç kremi. İki malzemeyi karıştırın ve haftada bir veya iki kez saç derinize hafifçe masaj yapın.

3.ADIM: ELMA SİRKESİYLE DURULAYIN

Elma sirkesi antibakteriyel ve antifungal nitelikler içerir. Yapılan araştırmalara göre, saç derisinde kepeğe neden olan mayayı yok edebilir.

  • Bir bardak suya iki yemek kaşığı elma sirkesi dökün ve bir kenarda bekletin.
  • Ardından saçınızı her zamanki gibi şampuanlayın ve durulayın.
  • Sirke solüsyonunu saç derinize uygulayın ve iki dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bittiğinde, iyice durulayın.

Saçları çabuk yağlananlar buraya! Yağlı saçlar için 20 günde çözüm: 4 adımlı yöntemle yağlı saçlara son - Resim : 2

4.ADIM: LİMON OTU YAĞI KULLANIN

Asya'da yapılan bir denemede, %10 limon otu yağı (Cymbopogon flexuosus) içeren bir saç toniğinin kepeği azalttığı görülmüştür.

Çalışmada dört denek günde iki kez kepek önleyici saç toniği kullandı. Limon otu saç ürünleri piyasada kolayca bulunur. Bununla birlikte, kendi limon otu tonikinizi de yapabilirsiniz. Limon otu esansiyel yağını uygun bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve hazırsınız.

SAÇ DERİSİNDE AŞIRI SEBUM ÜRETİMİNİ AZALTMAK İÇİN İPUÇLARI

  • Kimyasal saç ürünleri kullanma sıklığını azaltın.
  • Saçınızı 2-3 günde bir hafif bir bitkisel şampuanla yıkayın.
  • Saç derisini iyice yıkayın ve tüm saç bakım ürünü kalıntılarını durulayın.
  • Yüzerken saçınızı korumak için bone takın.
  • Saçınıza fön makinesi uygulamayın. Saçınızı yıkadıktan sonra yelenizi havada kurutmaya çalışın.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin