Saçınız açıkken tuvaletinizi yapmayın. Sebebini duyunca şok olacaksınız. Dermatolog bile uyardı: Sivilce yapıyor

Sivilcelerle ilgili bu gerçeği hiç duymamış olabilirsiniz. Bazı dermatologlar tuvaletinizi yaparken saçlarınızın açık olmasının sivilce yapabileceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Saçınız açıkken tuvaletinizi yapmayın. Sebebini duyunca şok olacaksınız. Dermatolog bile uyardı: Sivilce yapıyor

Yaklaşık 3 milyon izlenme sayısına ulaşan viral TikTok videosu, kendisine @dr.mehss adını veren ve tuvaleti saçlarınızı açık kullanmanın yüzünüzde sivilcelere neden olabileceğini iddia eden bir tıp öğrencisi ve fenomen tarafından yayınlandı .

Videoya göre klozetin yakınına sarkan uzun saçlar, dışkıda bulunan bakterileri hapsedebiliyor. Saçlarınız uzun olmasa bile, tuvaletin kapağını açık tutarak sifonu çekmek bakterilerin saçınıza, yüzünüze ve vücudunuza yayılmasına ve yapışmasına neden olabilir.

Konuyla ilgili konuşan dermatolog Daria Sadovskaya da benzer bir düşünceyi savundu, "Dışkı yaptığınızda tüm bakteriler dışkıdan önce banyoya ve sonra saçınıza yayılır. Saçlarınız yüzünüzde sürtündüğünde tüm mikroplar yüzünüze geçer" dedi.

Ancak başka dermartologlar bu iddiaların biraz abartılı olabileceğini söylüyor.
Mount Sinai Hastanesi'nde dermatoloji doçenti ve dermatolojide kozmetik ve klinik araştırma direktörü olan Dr. Joshua Zeichner "Teorik olarak, tuvalette uzun süre zorlanırsanız ve yağlı saçlar yüzünüze sürtünürse, bu gözeneklerin tıkanmasına katkıda bulunabilir" dedi ve devam etti: "Dışkılarımızdaki bakteriler sivilceye atfedilen bakterilerden farklıdır, dolayısıyla bu aktarılabilirlik pek olası değildir."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin