Saç beyazlamasını doğal yolla gidermenin sırrı bulundu. Evde saç beyazı nasıl kapatılır?

Beyaz saçlar, pek çok kişiyi rahatsız eden sorunlardan biridir. Her zaman kuaföre gitmek masraflı olabilir. Sık sık kuaföre gitmek yerine evde doğal çözümlerle beyaz saçlarınızı yok edebilir ve beyaz saçların çıkma sürecinin önüne geçebilirsiniz. İşte beyaz saçlara en etkili çözüm olan doğal yöntemler

Saç beyazlamasını doğal yolla gidermenin sırrı bulundu. Evde saç beyazı nasıl kapatılır?

Erken beyazlama, modern yaşam tarzının sorunlarından biridir. Saçtaki bu korkunç gümüş ve beyaz çizgiler, 20'li yaşlarınızdayken bile ortaya çıkıyor.

Geriye kalan tek seçenek ise beyaz saçlarınızı siyaha çevirmek için boyatmak kalıyor. Ancak saçınızı sürekli boyatmak masraflı olabiliyor.

Sizler için paylaştığımız bu etkili doğal yöntemler sayesinde evde kolayca beyaz saçlarınızın önüne geçebilirsiniz.

İşte beyaz saçlara en etkili doğal çözüm…

PATATES KABUĞU

Patateste bulunan bol nişasta, pigment ekleyerek beyazları maskelenmesine yardımcı olur. Bu beyazları gizlemenin ve saçınıza yeni bir görünüm kazandırmanın en kolay çözümüdür.

6 tane patatesin kabuğunu soyun ve 2 bardak suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun soğumasını bekleyin ve ardından patatesin kabuklarını süzdürün.

Kalan suyu bir bardağa alın ve saçınızı yıkayıp patates suyunu saçınızı durulamak için kullanın. Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

ÇÖREK OTU

Saç beyazlamasına karşı olan en etkili yöntemlerden biri çörek otudur. Çörek otu ve yoğurdun birleşimiyle oluşan bu maske beyazlarınız için birebirdir.

1 çay kaşığı çörek otunu iyice ezin ve 1 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Bu mucizevi ikiliyi 1 hafta boyunca tüketin.

Saç beyazlamasını doğal yolla gidermenin sırrı bulundu. Evde saç beyazı nasıl kapatılır?

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE LİMON

Hindistan cevizi yağı ve limon suyu beyazlamayı tersine çevirmese de saç köklerinizdeki pigment hücrelerini koruyarak beyazlamayı geciktirir.

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın. Ardından karışımı saç derinize güzelce masaj yaparak uygulayın.

Saçınızın tamamını kapladıktan sonra yarım saat bekletin. Süre sonunda saçınızı sülfatsız bir şampuanla güzelce durulayın.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, saçın kendi rengini korumada en etkili besinlerden biridir. 2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı papatyayı ve 4 yemek kaşığı toz zerdeçalı kaynatın.

Bu karışım tıpkı patates de olduğu gibi durulama suyu olarak kullanılır. Ayda 2 kez uygulayacağınız zerdeçal kürü sayesinde saç beyazlamasının önüne geçebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin