'Sabır temennisine değil, adalete ihtiyacımız var'

Taraf yazarı Hayko Bağdat, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hrant Dink'in katledilişinin 8. yıldönümünde yayınladığı taziye mesajını Medyatava'ya değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Sabır temennisine değil, adalete ihtiyacımız var'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2007 yılında Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde katledilen ve ölümünün 8. yılında anılan Hrant Dink için bir taziye mesajı yayınladı.



Mesajında Hrant Dink için "Türkler ile Ermenilerin ortak geleceklerini inşa edebilmelerinin yol ve yöntemini arayan değerli bir Anadolu aydınıydı" diyen Davutoğlu, Dink'in ailesine ve sevenlerine sabır diledi.



Taraf yazarı Hayko Bağdat, Davutoğlu'nun yayınladığı taziye mesajıyla ilgili Medyatava'ya açıklamalarda bulundu.



Açıklamasında; "Biz yeterince sabrettik" diyen Bağdat, Başbakan Davutoğlu'nun üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı ve "Sabır temennisine değil, adalete ihtiyacımız var" dedi.



İşte, Hayko Bağdat'ın açıklamaları:



Sayın Davutoğlu'nun Hrant Dink cinayetiyle ilgili insani olarak üzüldüğüne eminim elbette. Fakat Davutoğlu'nun oturduğu makam üzüntü beyan etme, olayın mağdurlarına sabır dileme makamı değildir. Bu dost arasında, aile arasında birbirini tanıyan insanların söyleyeceği sözler. O makam iktidar makamıdır. Dilediği sabrın üzerinden 8 sene geçti. Cinayetten 2 gün sonra bu olayın faillerinin ortaya çıkarılacağına dair namus sözü verenlerin iktidarı devam ediyor. Karşımızda gördüğümüz tablo, hiç de öyle gülümsemeye yol açacak bir tablo değil. Dolayısıyla ben Sayın Davutoğlu'nu, yönettiği makamın bütün gücüyle bu davanın arkasında durmaya, soruşturmaların önünü açmaya, soruşturmayı yürüten savcıları cesaretlendirmeye, her kime uzanırsa uzansın bu konuda faillerin, katkı sunanların ve ihmal edenlerin ceza almasını sağlamaya davet ediyorum. Çünkü karşımızdaki tabloya baktığımızda, AKP'nin çok muteber gördüğü operasyonlarında baş tacı ettiği ve her birine terfi de verdiği pek çok kamu görevlisi görüyoruz. Hatırlarsanız İstanbul Valisi o iktidarın bakanı olmuştu. Hrant Dink'in katiline methiyeler dizilen eylemde o iktidarın İçişleri Bakanı Taksim Meydanı'nda ırkçı bir konuşma yapmıştı. Dolayısıyla o günlere baktığımızda gördüğümüz tablo budur. 



Bugünkü tabloya baktığımızda ise, cinayetten 3 gün sonra başlaması gereken ama yeni başlayan bir soruşturma var önümüzde. Fakat binbir engellemeyle ve iktidarlar arası kavgalarla mani olunmuş bir soruşturma bu. Sayın Davutoğlu da gelsin ve üzerine düşeni yapsın. Biz yeterince sabrettik. Sabır temennisine değil, adalete ihtiyacımız var.



 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin