Sabıkalı Kalpler 'perde' diyor!

Gizemli Amerikalı yazar Jane Martin’in ABD ve Avrupa’da sergilenen ve büyük ilgi gören oyunu Sabıkalı Kalpler, 23 Mart’ta Sahne Maslak’ta tiyatroseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sabıkalı Kalpler 'perde' diyor!

Pek çok kişi için evlenirken hayat güllük gülistanlık oluyor. Peki ya, boşanırken? Gizemli yazar Jane Martin’in kaleme aldığı Sabıkalı Kalpler, bu sorunun yanıtını tiyatro sahnesinde arıyor. Sabıkalı Kalpler, boşanma aşamasında olan Ata ile bir gece yarısı onun evine giren Bo’nun arasındaki güç dengesinin beklenmedik değişimiyle başlayan olayları anlatıyor. Farklı sınıflardan iki kadının kadın-erkek ilişkilerinden, kadın olma haline, toplumda giderek artan şiddete, sınıfsal ve kültürel çatışmalarına dair keskin tartışmaları; birbirlerini tanıdıkça bir arkadaşlığa dönüşüyor. Oyun, aldatılan kadının yıkılma halini anlatmadığı anlaşıldığında ise hikaye, örtüsünden sıyrılarak daha yoğun bir anlama kavuşuyor. Sınıf, cinsiyet, kültür çatışmaları ve boşanan bir çiftin tartışmalarıyla sahne, bir mahkeme salonuna dönüşürken sert hesaplaşmalar, trajikomik bir hale bürünüyor.



Farklı sınıflardan farklı görüşleri savunan iki kişi birbirinin panzehiri olup ihtimal dahilinde bile olmayan bir dostluk kurabilir mi? Birbirine güvenmeden güveniyor‘muş’ gibi yapanlar, severken ‘kendi’ olmaktan vazgeçenler, yaşamak için suça bulaşmaktan başka çaresi kalmayanlar ve hakkını savunamayanlar yeni bir hayat yaratabilir mi? İhtimaller sonsuz!



Gel gitleri, sürprizleri ve taşıdığı sonsuz ihtimalle, dünyanın herhangi bir kentinde kolaylıkla yaşanabilecek olayları anlatan ve halen ABD’de sahnelenen Sabıkalı Kalpler’i Ayşe Lebriz Berkem yönetti. Dilhan Naz Özgülüş, Ayşe Yazıcı, Kayhan Açıkgöz, Uluç Özkök ve Meriç Cınbarcı’nın rol aldığı oyunun yardımcı yönetmenliğini ise Cihan Barış Özkan üstlendi. Füsun Günersel’in Türkçeye kazandırdığıoyunun ışık tasarımında Kemal Yigitcan, dekor ve kostüm tasarımda Zeynep Erdem, video-afiş tasarımında Gülay Yiğitcan, koreografisinde ise İbrahim Ulutaş’ın imzası var.



Sabıkalı Kalpler 23 Mart’ta Sahne Maslak’ta, 9 Nisan’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde ve 22 Nisan’da ise Oyun Atölyesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.


Etiketler tiyatro oyun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin