Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir - İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, inişin ardından pistten çıkarak savruldu. Kaza sırasında 3'e bölünen uçakta yangın çıkınca itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçakta bulunan 177 kişi kendi imkanlarıyla uçaktan çıkmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus Hava Yolları'na İzmir - İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra pistte kayarak toprak alana geçti. Kazada uçak 3 parçaya bölünürken, parçalanan kısımlarda yangın meydana geldi.

İlk görüntülerde yolcuların parçalanan bölümlerden kendi imkanlarıyla çıkması dikkat çekerken, bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçağın neden pistten çıktığı henüz belli değil.

Kazanın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı tüm uçuşlara kapatılırken, tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçaktaki yangın ve insanların kendi imkanlarıyla dışarıya çıkması net olarak görülebiliyor.

Bakan Turhan'dan açıklama

Yaşanan kazanın ardından çok sayıda yolcu kendi imkanlarıyla uçaktan çıkarken, yolcuların bir kısmı da görevliler tarafından çıkarıldı. Kaza hakkında ölü ya da yaralı bilgisi bulunmuyor.

Bakan Turhan, kazada yaralıların olduğunu açıklarken, ölü bilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Turhan, kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, uçağın sert iniş yaptığı için kırıma uğradığı belirtti.

Bazı yolcular uçaktan çıkamadı

Bakan Turhan, bazı yolcuların kendi imkanlarını kullanarak uçaktan çıkmayı başardığını ancak bazı yolcuların yerlerinden hareket edemedikleri için uçakta kaldıklarını ve ekiplerin yaralı yolcuları çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti.

 İstanbul Valisi'nden açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Soruşturma başlatıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’da yolcu uçağının pistten çıkmasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin