Sabancı Holding'in 10 Kasım filmi tartışma yarattı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82’nci yıl dönümü için Sabancı Holding tarafından hazırlanan 10 Kasım filmi, tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Sabancı Holding'in 10 Kasım filmi tartışma yarattı

Gazeteci Cem Fakir, kişisel Twitter hesabından, Sabancı Holding tarfından hazırlanan 10 Kasım fimiyle ilgili olarak, "Sabancı Holding ve reklam ajansı, bu hikayeyi '10 Kasım 1938: Atatürk'ün Son Yolculuğu' belgeselimizden izinsiz bir şekilde alıp senaryolaştırmıştır. Emeğe saygısızlığa Atatürk'ü karıştırmasaydınız bari" paylaşımında bulundu.

'10 Kasım 1938: Atatürk'ün Son Yolculuğu' belgeselinin yönetmeni Cem Fakir, daha sonra yaptığı paylaşımda ise, Sabancı Holding'den kendisine ulaşıldığını belirtti ve şunları söyledi:

"Sabancı Holding'in 10 Kasım filmiyle ilgili paylaşımımın ardından, beni arayarak "emeğe saygı" konusunda hassasiyetlerini ilettiler. İyi niyetlerinin göstergesi olarak, İzmirli depremzedelere bağış yapmaları konusunda mutabık kaldık. Teşekkür ediyor, ilk paylaşımımı siliyorum."

 

Cemre Birand'dan açıklama

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Cemre Birand'dan geldi. Birand, kişisel sosyal medya hesabından Sabancı Holding'in 10 Kasım filmi için, "Bu 2 yıl önce 32.Gün ekibinin yaptığı Atatürk filminin birebir aynısı , söyleyen yaşlı bir beydi. 32.Gün YouTube kanalında var" ifadelerini kullandı.

Sabancı Holding 10 Kasım filmi;

'10 Kasım 1938: Atatürk'ün Son Yolculuğu' belgeseli;

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin