Şaban Sevinç ile Latif Şimşek arasında HDP tartışması. tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında hararetli tartışma

Gazeteci Latif Şimşek, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Kamuoyu Araştırmacısı Murat Sarı; tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk oldu. Programda Şaban Sevinç ile Latif Şimşek arasında HDP tartışması yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Şaban Sevinç ile Latif Şimşek arasında HDP tartışması. tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında hararetli tartışma

Latif Şimşek ve Şaban Sevinç arasında HDP tartışması! "Vatandaş seni vicdanen yargılar"

tv100'de Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olan Şaban Sevinç ve Latif Şimşek arasında HDP tartışması yaşandı. Şimşek'in "HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?" sözüne Sevinç "Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok." dedi.

Gazeteci Latif Şimşek, Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve Kamuoyu Araştırmacısı Murat Sarı; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?"

Şimşek “Biz burada bir parti olarak HDP’yi konuşmuyoruz. Zaten parti olarak kapatma davası açılmış. 2010 referandumunda parti kapatma zorlaştırıldığı için mecliste komisyon kurulması ve o komisyonun oy vermesi gerekiyor. Parti olarak bir şey söyleyen yok, başka türlü eleştiriler getirebilirsin ama ‘HDP’nin nesi var?’ dersen burada vatandaş seni vicdanen yargılar. HDP, PKK’nın siyasi temsilcisi mi değil mi?” ifadelerini kullandı..

"AYM yargıçları ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır’ deyip kapattığı zaman benim için de PKK’nın uzantısıdır"

Şimşek'in sözleri üzerine Sevinç “Bilmiyorum kardeşim, şu anda HDP, TBMM’nin 3. büyük partisi, kanaatim var ama çıkıp televizyonda ‘HDP terörist’ diye ilan edecek kadar kanaatim yok. AYM yargıçları ‘HDP, PKK’nın uzantısıdır’ deyip kapattığı zaman benim için de PKK’nın uzantısıdır. Ama benim şuanda benim gözlemlerim var. Kesin kanaatim yok. HDP, TBMM’de 3. büyük grup., geçtiğimiz ocak ayında HDP'ye 77 milyon TL seçim yardımı yapıldı, HDP’nin meclis başkanvekili var." dedi. 

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin