"Sabah’tan mektup, bir okurun gözüyle"

Gazeteci Yavuz Baydar’ın Sabah gazetesinde her hafta başı yazdığı “Okur Temsilcisi” köşesi bugün yayımlanmadı.

Google Haberlere Abone ol
"Sabah’tan mektup, bir okurun gözüyle"

Yavuz Baydar’ın bu hafta yayınlanmayan yazısı üzerine Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, köşesinde “Gezi Parkı olaylarında bazı çevrelerin baskılarından etkilenen bazı yazarlarımız ‘Liberter’ bir havaya girdi” dedi. Şafak’ın köşesinde yer verdiği bir Sabah okuru, mektubunda Baydar’ın son yazısına göndermek yaparak “'Günaydın Gezi' ve benzeri başlıkları eleştirenlerin gerçek bilgilerini alın, bakın bakalım Sabah okuru muymuş” dedi ve Yavuz Baydar’a seslenerek “Bu oyunun oyuncusu olmayın, Sabah okuru olmayanları Sabah okuru ve çoğunluk gibi sunmayın” ifadesini kullandı.



Sabah’taki “Gerçeklerle yüzleşmeliyiz” başlıklı son yazısında Baydar, gazetenin polis müdahalesiyle boşaltılan Gezi Parkı’na ilişkin olarak attığı “Günaydın Gezi” manşetine dair eleştirel bazı okur mektupları yayımlamış ve “Hayal, öfke veya karamsarlık tacirliği manşetlere yansırsa, algısı gazeteye zarar verir” demişti.



Erdal Şafak’ın Sabah’ta “Sabah’tan mektup, bir okurun gözüyle” başlığıyla yayımlanan (24 Haziran 2013) yazısının bir kısmı şöyle:



Gezi Parkı olaylarında sergilediğimiz duruş nedeniyle bazı çevreler çok üstümüze geldi. Bu baskılardan etkilenen bazı yazarlarımız da "Liberter" bir havaya girdi.



Ama gerçek SABAH okurları her şeyin farkında. Sadece bir örnek vereceğim. Buyurun...



***



"Merhaba, iyi çalışmalar...



En az 2 senedir kesintisiz SABAH gazetesi abonesiyim, 2009 yılından itibaren de gazete bayileri aracılığı ile haftada en az 5 gün alırdım.



Aboneliğim süresince aboneliği bırakmam için birçok sebep oldu ama Erdal Şafak beyi sevdiğim ve güvendiğim için, Engin Ardıç gibi menfaatsiz, korkusuz, tarafsız yazan yazarlara destek için aboneliğimi iptal etmedim.



Ben Gezi Parkı eylemleri sırasında SABAH'ın manşet ve birinci sayfa tercihini destekliyorum, arkanızdayım. İşte ben bu yüzden size destek verdim az da olsa. İşte bu önemli günlerde ülkenin menfaatlerini koruyan ve doğru haber yapan gazete benim gazetem.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin