SABAH´TA NELER OLDUĞUNUN HİKAYESİ

Sabah’taki görevinden istifa ettiği söylenen Sabah Haber Ajansı Genel Müdürü Seza Elgin istifa etmedi, sadece izne ayrıldı. Bu bilgilerden sadece biri. Peki Sabah´ta neler oluyor? İşte meşhur Medyatava.net derlemelerinden biri...

Google Haberlere Abone ol
SABAH´TA NELER OLDUĞUNUN HİKAYESİ

Elgin, gazete yönetimi tarafından, kurumda üstlenmesi istenilen başka görev tekliflerini değerlendiriyor. Kurum içerisinde kalması ısrar edilen Elgin’e haber örgütlenmesi dışında, Antalya ve Kıbrıs temsilciliği de önerildi.



Mesleğe Sabah’ta başladı



Meslek hayatına 1985 yılında, kuruluşuyla birlikte Sabah Gazetesi’nde başlayan Sezai Elgin, 2 yıllık bir ayrılığın dışında, iş yaşamının tamamını Sabah’ta geçirdi. Elgin, Sabah’tan ayrı kaldığı 2 yıl içinde ise Milliyet ve Akşam gazetelerinde istihbarat şefliği yaptı.



Vatan’a gitmedi



Sabah Gazetesi’nde muhabirlik, redaktörlük, büro şefliği, istihbarat şefliği ve Genel Müdür yardımcılığı yapan Elgin, Vatan Gazetesi’ne giden grubun ısrarlarına rağmen Sabah’ta kalmayı tercih etti. Elgin, Ergun Babahan’ın teklifini kabul ederek Sabah Haber Ajansı Genel Müdürü oldu.



Çalışanlar şaşkın



Tasarruf gerekçesiyle, SHA bünyesindeki bazı bürolar kapatılıp, yurt genelindeki araç sayısı 5’e indirilirken, Mehmet Güler’in göreve başlaması ile birlikte 150 muhabirin işe alınacağı ve bölge müdürlükleri oluşturulacağının açıklanması SHA çalışanlarında şaşkınlık yarattı.



Haberciliğe ciddi yatırım



Bugüne kadar istifa eden ve işten çıkarılanların yerine bile muhabir alınamazken, şimdi 150 muhabirin işe alınacağının açıklanması yönetimin haber örgütlenmesine ciddi bir yatırım yapacağı şeklinde yorumlanıyor .


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin