Sabahları neden yorgun uyanıyorum diye merak edenler: Bu haber sizin için! Yorgun uyanmanızın sebebi buymuş. Erkenden kurtulmazsanız kanser bile ediyor!

Ne kadar uyursam uyuyayım yorgun uyanıyorum diyorsanız, hiçbir zaman uykunuzu alamıyorsanız sebebi bu olabilir. Sorun sizde değil yediklerinizde! Birçok kişinin ortak sorunu olan sabahları yorgun uyanma problemini ortadan kaldırmak için yapılması gereken bazı faktörler bulunuyor. Bunları uygulayarak daha rahat ve dinç bir şekilde uyanabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Sabahları neden yorgun uyanıyorum diye merak edenler: Bu haber sizin için! Yorgun uyanmanızın sebebi buymuş. Erkenden kurtulmazsanız kanser bile ediyor!

Birçok kişinin ortak sorunlarından olan sabahları yorgun uyanma durumu, en fazla karşılaşılan sağlık sorunları arasında yerini almaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde sabahları daha dinç ve daha rahat uyanmak için bazı etkenlerin önemli olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bu faktörleri deneyen kişilerin daha dinç bir şekilde uyandıkları ortaya çıktı. 800'den fazla kişi üzerinde yapılan araştırmalarda deneklerin iki hafta süresince yağmış olduğu tüm fiziksel aktiviteler ve beslenme şekilleri gözlemlendi.

DAHA UZUN UYKU

Araştırmalar sonucu ortaya çıkan ilk faktörün gece uykusunun süresi ve zamanlaması olduğu anlaşıldı. Ortaya çıkan sonuçlara göre daha uzun uyku ve geç uyanmak kişinin daha dinç bir şekilde uyanmasını sağlıyor.

HAREKET

Bir diğer faktör ise fiziksel aktiviteler. Gün içerisinde daha çok fiziksel aktivite yapan ve geceleri daha az hareket eden kişilerin gece uykusunun daha verimli olduğu tespit edildi.

KARBONHİDRAT

Ortaya çıkan bir başka faktör ise kahvaltı oldu. Kahvaltıda daha fazla karbonhidrat içeren besin tüketen kişilerin gün içerisinde daha dinç olduğu tespit edildi.

ŞEKERSİZ HAYAT

Son olarak araştırmaya katılan kişilerin kahvaltının ardından kan şekeri seviyeleri ölçüldü. Kahvaltı sonrası şekerli içecek tüketenlerin diğer kişiler kadar dinç hissetmediği ortaya çıkarıldı.

Siz de uykunuzu almak ve sabahları daha dinç bir şekilde uyanmak istiyorsanız bu faktörleri dikkate almalısınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin