Sabah'ı dünkü manşetiyle bombaladı: Oğlum siz manyak mısınız!

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığını iddia eden Sabah gazetesine, Millet yazarından eleştiri!

Google Haberlere Abone ol
Sabah'ı dünkü manşetiyle bombaladı: Oğlum siz manyak mısınız!

Sabah gazetesi dünkü manşetine Kabataş'ta yaşandığı öne sürülen saldırı olayı ile ilgili yeni iddiaları taşıdı.



'Karartılmak istenen gerçeği açıklıyoruz. Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu' manşetiyle çıkan Sabah'ta polisin tek kamera kaydındaki incelemesinin 'taciz' olayını doğruladığı ve 'Paralel'in kontrolündeki 10 kameranın olay anında 'kör olduğu' iddia ediliyordu.



Sabah'ın bu haberine bir tepki de İpek Medya grubundaki Millet gazetesinin köşe yazarı Ergun Babahan'dan geldi. Babahan daha önce Sabah'ta yöneticilik yapıyordu.



'Yalan, kuyruklu yalan ve Sabah' başlıklı yazısında Babahan, gazetenin dünkü haberiyle ilgili "yalan haberler yapmak hangi zekanın ürünüdür bilinmez ama seçimler yaklaştıkça yalanların boyutunun artacağı anlaşılıyor" yorumunu yaptı.



İşte, Babahan'ın o yazısı:



Yalan, kuyruklu yalan ve SABAH



Üniversitelerde istatistik bilimini, kimi hocaların yalanları büyüklüklerine göre “yalan, kuyruklu yalan ve istatistik” diye sıraladığı anlatılıp durulur. İş gazeteciliğe ve haberciliğe geldiğinde artık bu sıralamayı ‘yalan, kuyruklu yalan ve Havuz Medyası’’ diye değiştirmemiz gerekiyor.



Ortalama insan zekasına hakaret niteliği taşıyan yalan haberler yapmak hangi zekanın ürünüdür bilinmez ama seçimler yaklaştıkça yalanların boyutunun artacağı anlaşılıyor.



En büyük ve çarpıcı yalanlardan biri Umut Oran’ın ‘fuat avni’ isimli internet fenomeniyle yaptığı iddia edilen Twitter yazışmasıydı. Akşam ve Star’da manşette yer alan, ardından SABAH’ta birinci sayfadan yayınlanan habere göre; CHP’li Umut Oran, bildiğiniz sazan usulü ‘fuat avni’ ile Direk Mesaj yöntemiyle haberleşmiş ve Sümeyye Erdoğan’a suikast planı yapmıştı. Yazının tamamını okumak için tıklayın.



İşte, Sabah'ın o haberi:



Sabah'ı dünkü manşetiyle bombaladı: Oğlum siz manyak mısınız!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin