Sabaha karşı feci kaza: Yolcu otobüsü kaza yaptı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kar yağışları acı kazaları da beraberinde getirdi. Tokat'ta kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü. Feci kazada 4'ü ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Sabaha karşı feci kaza: Yolcu otobüsü kaza yaptı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kaza saat 05.30 sıralarında Tokat - Sivas karayolu Kızıliniş mevkiinde yaşandı.

Van’dan Samsun’a seyir halinde olan Cemalettin Ruhhan idaresindeki 60 AAC 832 plakalı yolcu otobüsü bölgedeki kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otobüs muavini Mert Balcı olay yerinde hayatını kaybederken, 4'ü ağır olmak üzere 15 kişi  yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

ŞOFÖR, 90 KİLOMETRE ÖNCE DİREKSİYONU DEVRALMIŞ

Jandarma tarafından gözaltına alınan otobüs şoförü Cemalettin Ruhhan ifadesinde, kaza yerine 90 kilometre kala direksiyon başına geçtiğini, Kızıliniş'i inerken zeminin karla kaplı olduğunu, bu sırada otobüsü 50 kilometre hızda kullandığını söyledi. Daylahacı köyü mevkisine geldiğinde otobüsün kaydığını belirten Ruhhan, bu nedenle direksiyon kontrolünü kaybederek refüje çarptığını ve otobüsün devrildiği söyledi.

ÖLEN MUAVİN ARKA KOLTUKTA İSTİRAHAT EDİYORDU

Yaşamını yitiren muavin Mert Balcı'nın ise kaza sırasında otobüsün en arkasındaki koltukta istirahat ettiği ve emniyet kemerinin takılı olmadığı öğrenildi. Balcı'nın cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından Tokat'ın Niksar ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.

Hastanede tedaviye alınan yaralılardan durum ciddi olan 4 kişinin de hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin