Sabah yazarından Müge Anlı'ya uyarı!

Sabah Günaydın yazarı Yüksel Aytuğ, Suudi Arabistan'da yaşayan bir kadını bulmaya çalışmasıyla ilgili yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah yazarından Müge Anlı'ya uyarı!

Birçok kayıp vakasını çözüme ulaştıran Müge Anlı, son günlerde 40 yıl önce Hac ibareti için Suudi Arabistan'a giden ve geri dönmeyen Fahriye Kara'yı arıyordu. Kadının, orada evlendiği ve üç çocuk sahibi olduğunu ortaya çıkardı. Müge Anlı halen Fahriye Kara'yı bulup, Türkiye'deki ailesiyle buluşturmak isterken, Sabah Günaydın yazarı Yüksel Aytuğ'dan hatırlatma geldi.



Fahriye Kara'nın Türkiye'den giderken evli olduğunu ve orada tekrar evlendiğini hatırlatan Yüksel Aytuğ, Suudi yasalarındaki bu duruma yönelik cezayı hatırlattı. Fahriye Kara'nın yaptığının Suudi yasalarına göre "zina" olduğunu hatırlatan Yüksel Aytuğ, Müge Anlı'nın biraz daha olayın üzerine gitmesi durumunda kadının yasa gereği "recm edilerek" öldürüleceği uyarısı yaptı.



İşte Yüksel Aytuğ'un 'Aman Dikkat Müge!' başlıklı o yazısı:



Müge Anlı ve ekibi aylardır Suudi Arabistan'da hac ziyareti sırasında kaybolan bir kadının peşindeydi. Müge'den kaçar mı; ısrarlı takip sonunda kadının izi bulundu.

Kadın, Yemenli bir işadamıyla evlenmiş, Suudi Arabistan'a yerleşmiş ve üç çocuk sahibi olmuştu.

Ancak bu kez durum kritik. Zira Müge, kadını Türkiye'deki akrabalarına kavuşturmak isterken daha büyük bir drama yol açabilir.

Çünkü o kadın, kaybolduğu tarihte Türkiye'de bir adamla evliymiş. Suudi Arabistan'da zinanın karşılığı ise recm edilerek öldürülme.

Yani, beline kadar toprağa gömülü halde taşlanarak infaz.

Kadın eğer gönül rızası ile evlendiğini söylerse recm edilecek. Yok eğer adam zorla alıkoymuşsa, bu kez adam aynı şekilde infaz edilecek. Programda sık sık hem Cumhurbaşkanımıza, hem de Suudi Kralı'na seslenilerek, konuyu en barışçıl şekilde çözüme kavuşturmaları için çağrıda bulunuluyor.

Ama dedim ya, durum bu kez çok kritik. Aradan 40 küsur yıl geçmiş. Belli ki yeni bir hayat düzeni kurulmuş. Fazla kurcalamasalar mı ne...



http://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/aytug/2017/02/10/aman-dikkat-muge


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin