Sabah ve atv'nin satışıyla ilgili iddialar harekete geçirdi!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, ATV ve Sabah'ın satışına ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Sabah ve atv'nin satışıyla ilgili iddialar harekete geçirdi!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, atv ve Sabah'ın satışına ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla Meclis'te komisyon kurulmasını istedi.



Bayraktutan ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, atv ve Sabah'ın satın alınmasında, toplanan paralara ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla araştırma komisyonu kurulması talep edildi.



Önergenin gerekçesinde, kamuoyuna sızan Sabah-atv yolsuzluğu fezlekesinde Sabah ve atv grubunun alınması için bazı siyasetçiler ve işadamlarının işbirliği yaptığı, bir para havuzu oluşturduğu, yüzlerce milyon dolarlara ulaşan bedellerin yasalara aykırı bir şekilde kamu ihalelerinin alımı karşılığında havale edilerek bir havuzda toplandığı, bunun için bir örgüt oluşturulduğu ve bu konuşmaların yasal bir şekilde tape kayıtları ile tespit edildiğine ilişkin haberler yer aldığı ifade edildi.



Yapılan teknik takip çalışmaları neticesinde rüşvet suçuna konu olarak toplanan paraların anlaşma gereği kamu ihalelerine karşılık verildiğine ilişkin kamuoyunda yaygın bir kanı oluştuğu iddia edilen gerekçede, "Sabah - atv alımının hukuki, mali ve siyasi boyutunun araştırılması için bir Meclis araştırmasının gereğinin hazırlanması hasıl olmuştur" denildi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin