Sabah ve ATV'nin satışını CHP meclise taşıdı, Babacan yanıtladı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sabah gazetesi ve ATV televizyonunun Kalyon Grubu'na satışı ile ilgili soru önergesini yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah ve ATV'nin satışını CHP meclise taşıdı, Babacan yanıtladı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sabah gazetesi ve ATV televizyonunun Kalyon Grubu'na satışı ile ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan izin alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini Babacan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından hazırlanan cevap metni ile yanıtlayarak şöyle dedi:



"ATV-Sabah Ticari ve İktisadi bütünlüğü, Kurumumuz amme borçlusu Merkez ve Medya Grubuna ait 28 adet şirketin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri doğrultusunda haczedilen mal, hak ve varlıklarından 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134'üncü maddesi hükümleri doğrultusunda Fon Kurulunun 28 Haziran 2007 tarih ve 2007/288 sayılı kararı ile oluşturulmuş ve 23 Ağustos 2007 tarih ve 2007/420 sayılı kararı ile revize edilmiştir. Kurumumuzca ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi 5 Aralık 2007 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Bütünlük, ihalede en yüksek teklifi veren Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.ye 1 milyar 100 milyon USD bedel üzerinden Fon Kurulunun onayına sunulmak üzere ihale edilmiştir."



"KURUMUMUZ İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLİP DEVRİ YAPILAN GAYRİMENKULLER ÜZERİNDE TASARRUF HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR"



İhalenin Rekabet Kurumu ve RTÜK onaylarının gerçekleşmesinden sonra Fon Kurulunun 21 Şubat 2008 tarihli kararı ile onaylandığını ifade eden Babacan, "İhale bedeli olan 1 milyar 100 milyon USD 22 Nisan 2008 tarihinde alıcıdan tahsil edilmiş olup, söz konusu bütünlük 24 Nisan 2008 tarihinde ihale alıcısına devir ve teslim edilmiştir. Bu aşamadan sonra Kurumumuz, ihalesi gerçekleştirilip devri yapılan menkul ve gayrimenkuller üzerinde herhangi bir tasarruf hakkına sahip değildir" dedi.



"TURKUAZ GRUBU'NUN VARLIKLARINI SATIŞI KURUMUMUZUN YETKİ ALANINA GİRMEMEKTEDİR"



Turkuaz Grubu'nun söz konusu medya varlıklarını üçüncü şahıslara satışının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun görev ve yetki alanına girmediğini belirten Babacan, "Sabah gazetesi ve ATV televizyonunun Kalyon Grubu'na satışı ile ilgili Kurumumuzdan izin alınması, onay verilmesi veya Kurumumuzun herhangi bir satış sürecine dahil olması da söz konusu değildir" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin