Sabah gazetesinin 'kadın gazeteciyi darp etti' iddiasına ne yanıt verdi?

Medyatava, Murat Sabuncu'ya sordu!

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesinin 'kadın gazeteciyi darp etti' iddiasına ne yanıt verdi?

Sabah gazetesi, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR''ları haberi nedeniyle açılan davasının bugünkü ikinci duruşmasında, adliye koridorunda görev yapan muhabiri Dilek Yaman'ın Cumhuriyet gazetesi Haber Koordinatörü Murat Sabuncu tarafından darp edildiğini iddia etti.



Sabah'ın bu iddialarına Medyatava aracılığıyla yanıt veren Murat Sabuncu, gazetenin iddialarını kesin bir dille yalanladı.



MT: Sabah gazetesinin muhabir Dilek Yaman'ı adliye koridorunda darp ettiğiniz iddiasına ne yanıt vereceksiniz?



Murat Sabuncu: Bu ülkede her gün onlarca kişi havuz medyası tarafından iftiraya uğruyor. Ben bugün bunu bilfiil kendim de yaşamış oldum. Yüzlerce insanın bulunduğu bir koridorda hiç tanımadığım bir insana ve hele hele bir kadına yumruk atmak gibi alçakça bir şey yapmadım. Bu ne insanlığa ne de gazeteciliğe sığar. Benim hiç tanımadığım bu insanlara yumrukla ya da başka türlü bir şekilde saldırmam, onların da ifade özgürlüğünün önündeki bir engeldir. İfade özgürlüğünü bu kadar savunan insanlar olarak bunu nasıl yaparız...



Şunu da özekllikle belirteyim; Sabah'ın istihbarat müdürü Ferhat Ünlü, Twitter'dan önce "Murat Sabuncu kadın gazeteciyi yumrukladı" diye bir tweet attı. 10 dakika sonra ise "Murat Sabuncu 3 kişiye saldırırken yumruğu kadın gazeteciye denk geldi" diye yazdı. Yani yalan, kadına saldırı diye başladı, sonra 3 kişiyle itişirken kadının omzuna geldi oldu. Benim bir kadına ya da herhangi bir insana yumruk atmam ne doğrudur, ne de ben böyle bir şeyi onaylarım. Hep bunun karşısında oldum ömrüm boyunca ve bununla ilgili çok kötü bir iftiraya uğradık. Adalet önünde mutlaka hesaplaşacağız bu arkadaşla. 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin