Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi başyazarı 81 yaşındaki Mehmet Barlas hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi başyazarı 81 yaşındaki Mehmet Barlas hayatını kaybetti.

Barlas, birçok gazete ve televizyon kuruluşunda görev yapmıştı.

Barlas bir süredir Şişli'deki özel bir hastanede tedavi görüyordu. Barlas'ın zatürre nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun olmuştur. Türkiye Milli Talebe Federasyonu'nda basın komisyonu başkanlığı yaptı. Gazetecilik ile öğrencilik döneminde babasının kurucusu olduğu Son Havadis gazetesinde tanıştı. Cumhuriyet gazetesinde profesyonel gazeteciliğe başladı. 12 Mart Muhtırası sonrası gazeteden çıkarıldı. Daha sonra İsmail Cem'in genel müdürlüğü döneminde TRT'de iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Türkiye'de yayımlanan gazetelerin birçoğunda çalıştı. Son Havadis, Cumhuriyet, Resmî Gazete, Günaydın, Milliyet, Güneş, Tercüman, Hürriyet, Türkiye, Sabah, Yeni Şafak, Zaman, Star, Akşam ve Posta gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Mehmet Barlas, hâlen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Çeşitli dönemlerde Star TV, atv, Show TV ve TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile haber programı hazırladı ve sundu. 2008 yılı içinde kısa bir süre atv'de ana haber bülteninin sunuculuğunu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yaptı. NTV'de ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile beraber Makam Farkı adlı programı yapmıştır.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: DERİN BİR ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Basın dünyasının duayen isimlerinden Sabah Gazetesi'nin Başyazarı Mehmet Barlas'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, okurlarına ve Sabah Gazetesi'ne başsağlığı dilerim." dedi.

HAMZA DAĞ: BASIN CAMİASININ BAŞI SAĞOLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Vefatını büyük üzüntüyle öğrendiğim Sabah Gazetesi Başyazarı, duayen gazeteci Mehmet Barlas'a Cenab-ı Allah'tan rahmet dilerim. Ailesinin, sevenlerinin, Sabah Gazetesi başta olmak üzere tüm basın camiasının başı sağ olsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum.

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Basınımızın duayenlerinden Gazeteci-Yazar Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum. Uzun yıllar Sabah Gazetesi Başyazarlığı yapan kıymetli gazetecimizin mekânı cennet, makamı âli olsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: Tedavi gördüğü hastanede vefat eden, duayen gazeteci, Sabah Gazetesi'nin başyazarı Mehmet Barlas'a Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, okurlarına ve Sabah Gazetesi başta olmak üzere tüm medya camiasına başsağlığı diliyorum.

Etiketler Mehmet Barlas Barlas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin