Sabah gazetesi hangi yazarıyla yollarını ayırdı?

Sabah Gazetesi'nde bir ayrılık daha...Ekonomi dünyasının deneyimli bir yazarı gazeteden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sabah gazetesi hangi yazarıyla yollarını ayırdı?

Sabah Gazetesi'nde ayrılıklar devam ediyor. Gazete yönetimi ekonominin deneyimli yazarı Meliha Okur ile yollarını ayırdı.



CNNTürk'ten ayrıldıktan sonra Sabah gazetesinde köşe yazmaya başlayan Meliha Okur, daha önce Habertürk ve NTV'de ekonomi programları hazırlayıp, sundu.



Okur, son olarak 4 Ocak 2014 Cumartesi günü 'Algıyı yönetmek' başlıklı bir yazı kaleme almış ve Merkez Bankası'nın para politikasını değerlendirmişti.



Meliha Okur'un son yazısı şöyle:



Futbol takımları sahaya kazanmak için çıkar. Maç bazen kazanılır, bazen kaybedilir. Futbolcu ister iyi oynasın ister kötü, sonucu hep skor belirler. Kupayı iyi oynayana değil, gol atana verirler. Futbolcunun asıl görevi sahada iki ayağını da kullanmaktır. Diyelim ki bir ayak kullanılmıyor, seyirci "tahta bacak" diye kıyameti koparır.

Merkez bankaları da futbol takımı gibidir. Sistem, "Kur ve faiz" ayağıyla yürür. Görünen o ki, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tahta bacak oldu. 2011'den bu yana faiz silahını kullanmıyor. Bu bir siyasi tercih, saygı duyarım. Ancak bir anda yükselen faiz, "kalitesiz büyüme, düşük istihdam" demektir. İşte buna takılırım. 



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...



© MEDYATAVA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin