Sabah akşam sürünce kuru ve çatlak elleri onarıyor: Ellerinizi yumuşacık yapan yöntem bulundu. Kuru ve çatlak ellere ne iyi gelir?

Kuru ve çatlayan eller, kişiye kimi zaman acı verebilir. Çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanan kuruyan eller genellikle soğuk ve kuru havadan kaynaklı olabilir. Sizler için paylaştığımız bu etkili yöntem sayesinde ellerinizi pamuk gibi yumuşacık yapabileceksiniz. İşte kuru ve çatlak ellerimi yumuşacık yapan etkili yöntem ve uygulanışı

Sabah akşam sürünce kuru ve çatlak elleri onarıyor: Ellerinizi yumuşacık yapan yöntem bulundu. Kuru ve çatlak ellere ne iyi gelir?

Çeşitli nedenlerden dolayı elleriniz kuruyup çatlayabilir. Ellerinizi yumuşacık yapacak bazı doğal tedavi yöntemleri mevcut.

El kuruluğu kolayca çözülebilecek bir sorundur ve sizler için paylaştığımız doğru güzellik uygulamaları ve ipuçlarını elinizin altında tutarak ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz tutabilirsiniz.

İşte kuru ve çatlamış elleri yumuşacık yapan doğal yöntemler…

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağının yumuşatıcı özellikleri cildin nemini artırmaya ve cilt yüzeyindeki lipit seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Bu nedenle, Hindistan cevizi yağının topikal uygulaması ellerinizin daha yumuşak olmasına yardımcı olur.

2 çay kaşığı sızma Hindistan cevizi yağını her iki elinize iyice uygulayın. Yağın elinize iyice nüfuz etmesi için eldiven takın.

Ellerinizi bu şekilde 1 gece boyunca bekletin. Dilerseniz birkaç saat de bekletebilirsiniz. Bu mucizevi yöntemi günde 2 kez uygulayarak kurumuş ve çatlamış ellerinize veda edebilirsiniz.

BAL

Bal, tıpkı Hindistan cevizi yağı gibi kuru ve çatlamış elleri yumuşacık yapmada oldukça etkilidir.

Bal cildinizi nemlendirir ve rahatlatır. Balın yumuşatıcı özelliği ellerinizi yumuşacık yapar. İhtiyacınız kadar balı alın ve ellerinize yavaşça ve güzelce yedirin.

Balı ellerinizde yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Süre sonunda ellerinizi durulayın. Yumuşacık eller bal ile mümkün!

Sabah akşam sürünce kuru ve çatlak elleri onarıyor: Ellerinizi yumuşacık yapan yöntem bulundu. Kuru ve çatlak ellere ne iyi gelir?

TATLI BADEM YAĞI

Tatlı badem yağı, cildinizi nemlendirmeye ve ellerinizi daha yumuşak hale getirmeye yardımcı olabilecek yağ asitleri içerir.

İhtiyacınız kadar tatlı badem yağını alın ve ellerinize iyice yedirin. Badem yağı cildinizde emilene kadar kurumasını bekleyin.

ELLERİ YUMUŞACIK YAPAN MASKE TARİFİ

2 yemek kaşığı taze limon suyu, 1,5 yemek kaşığı karbonat, 2 çay kaşığı bal, 1-2 damla karabiber yağını macun kıvamına gelene dek karıştırın.

Ardından ellerinizi ovuşturun ve 10-15 dakika bekletin. Daha fazla nem için maskeyi uyguladıktan sonra eldiven giyin ve 10 dakika cilt üzerinde bırakın.

15 dakika sonra ellerinizi yıkayın, kurulayın ve hemen ellerinize nemlendirici sürün. Düzenli uyguladığınızda elleriniz hem yumuşacık olur hem de kuru olma olasılığı en aza iner.

ELLERİN KURUMASINI VE ÇATLAMASI NASIL ÖNLENİR?

Cildinizi kurutabilecek ölü deri hücrelerinden kurtulmak için haftada bir kez ellerinize peeling yapın. Ellerinizi uzun süre suya maruz bırakacaksanız mutlaka eldiven takın.

 Ellerinizi kurutabilecek sabun veya deterjanları kullanmaktan kaçının. Eğer sedef ve egzama gibi şikayetiniz varsa tıbbi yardımı ihmal etmeyin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin