Saba Lobjanidze, depremde hayatını kaybeden takım arkadaşı Christian Atsu'yla arasında geçen son konuşmayı anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremleri Hatay’da yaşayan Gürcü futbolcu Saba Lobjanidze, o anları ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Saba Lobjanidze, depremde hayatını kaybeden takım arkadaşı Christian Atsu'yla arasında geçen son konuşmayı anlattı

Hatayspor’un lige devam etmeyeceğini açıklamasının ardından sezon sonuna kadar VavaCars Fatih Karagümrük’le anlaşan Gürcü futbolcu, takımın kamp yaptığı Gençlik ve Spor Bakanlığının Riva tesislerinde açıklamalarda bulundu.

Depremin yaşandığı anı anlatan 28 yaşındaki futbolcu, durumun çok zor, felaketin boyutlarının da çok büyük olduğunu belirtti. Depremin sabaha karşı olması nedeniyle asıl yıkımın gün ağardıktan sonra farkına vardıklarını ifade eden Saba Lobjanidze, “Gün ağardıktan sonra asıl yıkımın ne olduğunu görüyorsunuz. Bütün binaların yıkıldığını, bütün insanların büyük acılar çektiklerini, ağladıklarını, çok üzüldüklerini gözlerimizle gördük. Çok üzücü, kelimelerle tarif etmenin çok zor olduğu anlardı.” diye konuştu.

''GOLÜ ATMAK ATSU'NUN İÇİNE DOĞMUŞTU''

Depremde hayatını kaybeden takım arkadaşı Christian Atsu'nun çok iyi bir insan olduğunu anlatan Lobjanidze, şunları söyledi:

“Saha içinde ve dışında kimseye en ufak bir hatası, yanlışı olmamıştı. Her zaman pozitif ve neşeliydi. Onu her zaman en iyi taraflarıyla hatırlayacağız. Çok büyük bir trajedi. Deprem olmadan sadece 10 saat önce bir maçtaydık ve son dakikada bir frikik oldu. Frikikte ben de topun başına geçmek istedim ama o anda Atsu bana, hissettiğini ve vuruşu yaparsa gol atacağını söyledi. Golü de attı. Gerçekten içine doğmuş. Çok mutluyduk, çok sevinçliydik. Bu sevinci birlikte yaşadık, galibiyeti birlikte kutladık. Ama maalesef bu golden ve maçtan sonra elim olay gerçekleşti. Ona da buradan taziyelerimizi sunmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.”

Saba Lobjanidze, depremde hayatını kaybeden takım arkadaşı Christian Atsu'yla arasında geçen son konuşmayı anlattı

Maçın ardından herkesin çok mutlu olduğunu söyleyen Gürcü futbolcu, “Hem Atsu adına hem de takım adıma durum çok iyiydi. Soyunma odasında galibiyet sevinci yaşadık.” açıklamasını yaptı.

Atsu’nun ülkesinde birçok kişiye yardım eden bir sporcu olduğunu ve son maçta attığı golle çevresindeki herkesi sevindirdiğini yineleyen Lobjanidze, “Benim duygularım bu şekilde toparlanıyor. Herkesi sevindirdi ve o şekilde bu dünyadan göçtü diye tarif edebiliriz. Bu minvalde iyi bir insandı.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin