Saatler geri alındı mı? 2021'de kış saati uygulaması devam edecek mi? Kış saati nasıl etkiliyor?

Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmayan kış saati uygulamasına bu yıl geçilip geçilmeyeceği merak konusu oluyor. Çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alan uygulama tartışılıyor. Sosyal medyada da gündem olan kış saati uygulaması için adım atılacak mı? Kış saati uygulanmaya devam mı edecek? İşte merak edilenler...

Google Haberlere Abone ol
Saatler geri alındı mı?  2021'de kış saati uygulaması devam edecek mi? Kış saati nasıl etkiliyor?

Dünyanın birçok ülkesinde 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece kış saati uygulaması kapsamında saatler bir saat geri alındı. Sabit saat uygulamasına geçen Türkiye'de kimi cep telefonları saatleri yaz saatine alınca saatin kaç olduğuna dair kafalar karıştı.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR? NE ZAMAN KALKTI?

Avrupa’da 30 Ekim Cumartesi’yi 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 03.33’te saatler bir saat geriye alındı. Türkiye’de ise 2016 yılında yürürlüğe giren kararla sabit saat uygulamasına geçildi. Böylece kış-yaz saati ayrımı kalktı. Türkiye'de 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karardan bu yana Kış saati ve Yaz saati uygulamaları gerçekleştirilmiyor. Bu nedenle Türkiye'de, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi saatlerin ileri veya geri alınması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Yani Türkiye'de saatler geri alınmayacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin