Saadet Partisi YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk Covid-19 nedeniyle, hastaneye kaldırıldı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk Covid-19 nedeniyle, hastaneye kaldırıldı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

T24'e bilgi veren Saadet Partisi kaynakları, Covid-19'a bağlı zatürre ve nefes darlığı problemi olan Asiltürk'ün Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisine devam edildiğini aktardı.

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Saadet Partisi, koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Asiltürk'ün nefes darlığı şikayetiyle İstanbul'da rahatsızlanarak Ankara'ya getirilip hastanede tedaviye alındığı belirtilen açıklamada, "Doktorlarımız tarafından gerekli tüm müdahaleler yapılmaktadır. Camiamız müsterih olsun, hamdolsun sağlık durumu şu an iyi durumdadır. Duamız ve temennimiz en kısa sürede tedavi sürecinin tamamlanarak taburcu olmasıdır" ifadelerine yer verildi.

İşte o açıklama:

Saadet Partisi YİK Üyesi Oğuzhan Asiltürk Covid-19 nedeniyle, hastaneye kaldırıldı

“ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, Muhterem Büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk'e Allah'tan acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda sıhhatle taburcu olması duasıyla” ifadelerini kullandı.

OĞUZHAN ASILTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk, 1935 yılında Hekimhan, Malatya'da doğdu. Türk siyasetçi, eski T.C. İçişleri Bakanı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanıdır. Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 4. (XV.) ve 5. (XVI.) Dönem Ankara, XIX., XX. ve XXI. Dönem Malatya Milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti. Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mâl edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etmektedir.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na karşı kongre çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la sık sık bir araya gelen Asiltürk, yaptığı açıklamada "İnşaAllah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâlegelir" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin