Rütbesi sökülen Çetin Doğan'ın eşi konuştu: Telefonlarım bir dakika susmadı...

Rütbesi sökülen Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, ”Görevlerini Atatürk'ün izinde kalarak cansiperane yapmış bir orgeneral de, er de aynı değerde ve statüdedir. Kalplerindeki Atatürk ve vatan sevgisini de alabilecekler mi?” açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rütbesi sökülen Çetin Doğan'ın eşi konuştu: Telefonlarım bir dakika susmadı...

28 Şubat davasında yargılanan emekli 14 general ve amiralin ömür boyu hapis cezasına çarptırılması sonrası, idari işlem olarak rütbeleri alındı ve 'er' seviyesine düşürüldü.

Yaşları 75 ile 88 arasında değişen komutanların birinin sonda takılı olarak cezaevinde tutulduğu, Çetin Doğan'ın rahatsızlığı yüzünden yürümekte zorluk çektiği, Çevik Bir de ise unutkanlık baş gösterdiği bildirildi. Avukatları, müvekkillerinin adil yargılanmadıklarını ve hak ihlalleri gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracak.

 Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: 

"Rütbelerinin alındığına ilişkin haber portallara düştüğü andan itibaren telefonlarım hiç durmadı. Çetin Doğan'ı ve diğer komutanları yakından tanıyanlar gerçekten çok üzüldüklerini ifade ettiler. Onları ben teselli ettim.

Bana göre; ülkeye en yakınlarını bile ihmal ederek hizmet vermiş, dağda, taşta ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikenlerle savaşmış, yurtiçi ve yurtdışı görevlerini Atatürk'ün izinde kalarak cansiperane yapmış bir orgeneral de, er de aynı değerde ve statüdedir.

Vatan için canını vermiş şehidin, savaşmış gazinin değeri bir orgeneralden daha mı aşağıdır? Hayır. Eşlerimizin tırnaklarıyla kazıyarak aldıkları rütbeleri, iftiralarla almaya kalkanlar, onların bu vatana verdikleri hizmetleri, aldıkları üstün hizmet madalyalarını, hele hele kalplerindeki Atatürk ve Vatan sevgisini de alabilecekler mi? Onlar sevenlerinin gönlünde paşaların paşasıdır."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin