Rusya'nın ulusal enerji şirketi Gazprom'dan flaş duyuru: Türkiye ile TürkAkım müzakerelerine başlıyoruz

Rusya’nın ulusal enerji şirketi Gazprom’un başkanı Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla TürkAkım üzerinden gaz hacimlerinin artırılması üzerinde Türk tarafıyla anlaştıklarını belirtirken, “Önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyoruz” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın ulusal enerji şirketi Gazprom'dan flaş duyuru: Türkiye ile TürkAkım müzakerelerine başlıyoruz

Resmi TV kanalı Kanal 1’e konuşan Gazprom’un başkanı Aleksey Miller, Türkiye ile çok hızlı bir diyalog yürütme konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Miller, “Türk tarafı tabii ki Rusya'nın teklifine büyük ilgi gösterdi. Biz de Türkiye Enerji Bakanı olmak üzere Türk meslektaşlarımızla kurumsal düzeyde, önümüzdeki hafta başından itibaren diyaloğu kelimenin tam anlamıyla çok hızlı bir şekilde başlatacağız. Teklif edilen projenin hacmi ve zamanlaması konusunda masaya oturacağız” ifadelerini kullandı.

Miller, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sınırda, tüketici ülkelerin pazarlarına gaz arzı için bir fiyat göstergesi haline gelebilecek bir ticaret platformu içerecek gaz dağıtım merkezi oluşturmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin