Rusya'nın döviz kontrolünün sıkılaştırılması isteniyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov açıkladı

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya Merkez Bankası'nın ülkedeki dövizin kontrolü konusunda artık daha liberal bir yaklaşım sergilediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın döviz kontrolünün sıkılaştırılması isteniyor. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov açıkladı

Moskova'da düzenlenen "Dev düzenleyicinin 10 yılı: Dün, Bugün, Yarın” adlı konferansta konuşan Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya Merkez Bankası'nın ülkedeki dövizin kontrolü konusunda artık daha liberal bir yaklaşım sergilediğini belirtti ve, "Şimdi durum değişti. Biz döviz akışı konusunda daha katı tedbirlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Maliye Bakanlığı'nın ise döviz kontrolü konusunda eskiden daha özgürlükçü bir tutumda olduğunu belirten Siluanov, "Şimdi durum değişti. Biz döviz akışı konusunda daha katı tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Rusya Merkez Bankası ise artık daha liberal bir yaklaşım sergiliyor." diye konuştu.

Rusya'daki döviz kontrolünün sertleştirilmesi konusunda istişarelerin devam ettiğini söyleyen Siluanov, "Bu konuda bir çözüm ve ortak bir yaklaşım bulacağız. Çözümü arayan, onu sonunda bulur." dedi.

Rus rublesinin son dönemdeki değer kaybı sebebiyle ülkede döviz üzerindeki kontrollerin artırılması gündeme gelmişti. Rusya Merkez Bankası, 15 Ağustos'ta politika faiz oranını yüzde 8,5'ten yüzde 12'ye yükseltmişti.

Kaynak: İHA
Etiketler Rusya dolar döviz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin