Rusya'dan, Ukrayna hakkında bomba suçlama! Rusya BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdi. Rusya'dan 'Ukrayna savaş suçu' işliyor iddiası

Rusya'nın, Ukrayna'da savaş suçlarının işlendiğini iddia eden bir belgeyi Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan, Ukrayna hakkında bomba suçlama! Rusya BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdi. Rusya'dan 'Ukrayna savaş suçu' işliyor iddiası

Reuters haber ajansı, Rusya'nın, Ukrayna'da savaş suçlarının işlendiğini iddia eden bir belgeyi çarşamba gecesi BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiğini duyurdu.

BİR İDDİA DA ABD'DEN...

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için "sahte bir terör saldırısı, kimyasal saldırı ya da insansız hava saldırısı"nı gerekçe gösterebileceğini söyledi.

Blinken, BM Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının barış ve güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

"SAHTE TERÖR SALDIRISI OLABİLİR"

Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya saldırı hazırlığında olduğunu belirten Blinken, "Rusya saldırı için bahaneler planlıyor. Rusya, Ukrayna hükümetini bir şiddet olayıyla suçlayabilir... Bu Rusya'ya yönelik sahte bir terör saldırısı olabilir. Sivillere yönelik insansız hava aracı ile uydurma bir saldırı, sahte hatta gerçek bir kimyasal saldırı bile olabilir. Rusya bunları, etnik temizlik ya da soykırım olarak tanımlayabilir." dedi.

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda füze ve bombalar kullanabileceğini ve siber saldırılar düzenleyebileceğini belirterek, "Rusya'nın belirli Ukraynalı grupları hedef alacağına dair bilgiler aldık." diye konuştu.

"Savaş başlatmak için değil önlemek için buradayım." diyen Blinken, Rusya'ya diplomasiyi seçmesi çağrısı yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin