Rusya'dan Türkiye'ye gerilim yükselmedin diye 'itidal' çağrısı! "Türk mevkidaşlarımıza soğukkanlılık çağrısı yapacağız"

Rusya'nın Suriye özel elçisi Aleksandır Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir operasyonu için soğukkanlı olunması gerektiğini vurgulaarak itidal çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Türkiye'ye gerilim yükselmedin diye 'itidal' çağrısı! "Türk mevkidaşlarımıza soğukkanlılık çağrısı yapacağız"

Rusya'nın Suriye özel elçisi Aleksandır Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir operasyonu için "itidal" çağrısı yaptı.

Rus haber ajansı RIA Novosti'nin aktardığına göre Lavrentyev, "Türk mevkidaşlarımıza sadece kuzey ve kuzeydoğu Suriye'de değil, tüm bölgede gerilimin yükselmemesi için soğukkanlılık çağrısı yapacağız" dedi. 

"Türk partnerlerimizin Suriye'de aşırı güç kullanmaktan kaçınacağını umuyoruz" diyen Lavrentyev, "Kürt sorununa barışçıl bir çözüm bulmak için Rusya'nın ilgili taraflarla çalışmaya hazır olduğunu" ifade etti.

T24 haberine göre, Lavrentyev, Türkiye'nin Rusya'ya pazar sabahının ilk saatlerinde Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör üslerine yapılan 'Pençe Kılıç' hava harekatı hakkında önceden haber vermediğini belirtti.  NTV, harekatta Rusya'nın kontrolündeki Suriye hava sahasının da TSK tarafından kullanıldığını iddia etmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin