Rusya'dan sert açıklama. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: ABD'nin Türk bankaları üzerindeki 'emsali görülmemiş' baskısını kınıyoruz

Türk bankaların Rus ödeme sistemi Mir'den çıkma kararının yankıları sürüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan sert bir açıklama geldi ve ABD'nin Türk bankaları üzerindeki 'emsali görülmemiş' baskısını kınadıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan sert açıklama. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: ABD'nin Türk bankaları üzerindeki 'emsali görülmemiş' baskısını kınıyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bankalar ve finans kuruluşlarının ABD'nin baskısı altında bulunduğunu, bankacılık sisteminin ikincil yaptırım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, Türk bankaların Rus ödeme sistemi Mir'den çıkma kararını bu eşsiz baskı altında aldıklarını söyledi.

Rusya ve Türkiye'nin zor bir durumla karşı karşıya olduğunu söyleyen Peskov, ABD'nin Türk bankaları üzerindeki 'emsali görülmemiş' baskısını kınadıklarını belirtti.

Kamu bankaları da Mir sisteminden çıkmıştı

İş Bankası ve DenizBank’ın ardından kamu bankaları da Rusya’nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurduklarını açıkladı. Böylece iki özel bankanın ardından  Ziraat, Vakıf ve Halk bankaları da Mir’den çıktılar. Karar Mir ile ödemelerin belli bir sınırla kısıtlanması düşünüldüğü haberlerinin ardından geldi.

Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısı yapmıştı.

Rusya  kaynaklı dövizlerin TCMB’nin harcanan döviz rezervlerini şişirerek seçim döneminde TL’nin istikrarının korunması planları da bir anlamda suya düşmüş oldu. hatalı para politkası uygulayan, döviz rezervleri swap hariç eksi 52 milyar dolarda olan TCMB’nin TL’nin değerini döviz rezervi yakarak bastırması bir anlamda daha zor artık.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin