Rusya'dan korkutan 'nükleer silah' açıklaması. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın 'nükleer silahları' kullanma şartını açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşı 27 gündür sürüyor. Tüm dünya Ukrayna topraklarında yaşananlara kilitlenmiş durumda. Ülkeler, Rusya'nın 'nükleer silah' kullanması ihtimalinden dolayı endişeli. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova'nın Ukrayna'da nükleer silahları yalnızca Rusya'ya karşı "varoluşsal bir tehdit" ile karşı karşıya kalması durumunda kullanacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan korkutan 'nükleer silah' açıklaması. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın 'nükleer silahları' kullanma şartını açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ülkelerine yönelik “varoluşsal bir tehdit” görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

Açıklamasının devamında Peskov, “Bizim bir iç güvenlik doktrinimiz var, bu halka açık, nükleer silah kullanımının tüm nedenlerini orada okuyabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Peskov, şimdiye kadar Ukrayna’da bir başarı elde edilemediğini söylerken, Ukrayna’daki durumun önceden planlanan amaçlara uygun olarak devam ettiğini belirtti.

“PUTİN BUNALIMDA”

Önceki gün Ukrayna işgalindeki başarısızlık nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bunalımda olduğu, subaylarına nükleer savaş hazırlığı talimatı verdiği ve ailesini Sibirya'daki gizli bir yer altı kentine gönderdiği iddia edilmişti.

Putin’in akıl sağlığının bozuk olduğunu, paranoya ve bir dizi başka sağlık sorunuyla mücadele ettiğini belirten bir kaynak, Rusya’nın Ukrayna’daki can kaybının Ukrayna’nın tahminlerinden bile fazla olduğunu ifade etmişti. Eski bir Rus istihbarat yetkilisi olduğu düşünülen kaynak, Rusya liderinin genelde öfkesini en yakınındaki kişilerden çıkardığını, ailesi ve çocuklarıyla pek konuşmadığını söylemişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin