Rusya'dan çocuk istismarına karşı kritik adım! Putin onayladı: Müebbet hapis

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kritik bir karara imza attı. Putin, çocuğun cinsel dokunulmazlığına karşı suç işleyenlerin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını içeren yasayı onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan çocuk istismarına karşı kritik adım! Putin onayladı: Müebbet hapis

Putin çocuklara karşı cinsel istismar suçu işleyenlere verilen cezaların ağırlaştırılmasına ilişkin yasayı imzaladı. Söz konusu yasa, çocuk istismarcılarına verilen cezanın süresinin azami düzeye çekilmesini içeriyor.

Yeni yasaya göre 18 yaşın altındaki herhangi birine karşı cinsel saldırıda bulunmaktan daha önce hüküm giymiş, yani suçu mükerrer olan kişilere müebbet hapis cezası verilebilecek. Önceki yasaya göreyse 14 yaşın altındaki birine karşı cinsel istismarda bulunan ve geçmişte de benzer bir suçtan hüküm giymiş kişiler müebbet hapis cezasına çarptırılabiliyordu.

Çocuğun cinsel dokunulmazlığı kapsamına girmese de geçmişte başka bir ağır suç işlemiş çocuk istismarcıları da müebbet hapis istemiyle yargılanabilecek. Birden fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğu belirlenen kişilere ise, suçun mükerrer olması şartı aranmadan müebbet hapis cezası verilebilecek. (Sputnik)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin