Rusya'dan ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Putin ve Hamas' sözlerine yanıt

ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusa sesleniş konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Putin'i Hamas ile bir tutmasına Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'dan çok sert tepki geldi. Peskov, "Rusya Federasyonu'na ve devlet başkanımıza yönelik bu söylemleri kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Putin ve Hamas' sözlerine yanıt

ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin ve Hamas'ı karşılaştırdığı sözlerine Kremlin'den yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Hamas'ın kıyaslanmasını 'kabul edilemez' olarak niteledi. Peskov, "Bu tür söylemlerin devlet başkanları için uygun olduğu pek söylenemez ve bizim için de kabul edilebilir değil. Rusya Federasyonu'na ve devlet başkanımıza yönelik bu söylemi kabul etmiyoruz" dedi.

POTANSİYEL OLARAK TEHLİKELİ BİR AN

Peskov, İsrail-Hamas savaşı açısından şu an uluslararası gündemde potansiyel olarak tehlikeli bir an yaşandığını söyledi. Kremlin Sözcüsü, İsrail'in Gazze'deki olası kara harekâtının başlamasından sonra bölgedeki Rus vatandaşlarına karşı tehdidin bir anda artmaya başlamasını beklediklerini de belirtti.

Rus sözcü, Mısır'ın başkenti Kahire'de yarın düzenlenmesi beklenen 'barış zirvesi'nde Rusya'yı kimin temsil edeceği konusundaki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

BIDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’daki Oval Ofis’ten ulusa seslenerek İsrail ve Ukrayna için Kongre'den ek bütçe istemişti. ABD Başkanı Biden burada yaptığı konuşmada Ukrayna’nın ve İsrail’in başarılı olmasının sağlanmasının ABD’nin ulusal güvenliği için hayati önem taşıdığını söyledi.

Hamas'ın Filistinliler'i temsil etmediğini söyleyen Biden, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'a ABD'nin Filistinliler'in kendi geleceğini tayin etme hakkına destek vermeye bağlı olduğunu söylediğini belirtti. Biden, "İsrail'de söylediğim gibi, ne kadar zor olsa da, barıştan vazgeçemeyiz. İki devletli çözümden vazgeçemeyiz. İsrail ve Filistinliler eşit şekilde güvenlik, onur ve barış içinde yaşamayı hak ediyor" dedi. Biden konuşmasında "Hamas gibi teröristlerin ve Putin gibi bir tiranın kazanmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin