Rusya'daki iç karışıklığa Zelenskiy'den ilk değerlendirme geldi: Rusya’nın zayıflığı ortada. Putin, silahlandırdıkları tarafından kuşatma altında

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'da yönetime karşı gerçekleşen darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Rusya'nın zayıflığının açıkça görüldüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'daki iç karışıklığa Zelenskiy'den ilk değerlendirme geldi: Rusya’nın zayıflığı ortada. Putin, silahlandırdıkları tarafından kuşatma altında

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Wagner grubunun Rus yönetimine yapmış olduğu darbe girişimi ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendi silahlandırdığı gruplar tarafından kuşatma altında olduğunu söyledi.

Resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Rus propagandasının yalanları gizlemeyeceğini ifade etti.

'RUSYA'NIN ZAYIFLIĞI ORTADA'

Ukrayna lideri, “Rusya’nın zayıflığı ortada. Rusya, askerlerini ve paralı askerlerini topraklarımızda tuttuğu müddetçe daha sonra bunların hepsi kendine daha fazla kaos, acı ve sorun olarak geri dönecek. Bu da apaçık ortada. Ukrayna, Avrupa’yı Rus kötülüğünden ve kaosun yayılmasından koruyabilir. Dayanıklılığımızı, birliğimizi ve gücümüzü koruyoruz. Bütün komutanlarımız, bütün askerlerimiz ne yapacaklarını biliyorlar. Ukrayna’ya zafer!” paylaşımında bulundu.

'KENDİ SİLAHLANDIRDIKLARI TARAFINDAN KUŞATMA ALTINDA'

Putin’in kendi silahlandırdığı gruplar tarafından sarıldığını kaydeden Zelenskiy, “İnsanları hor gören ve yüz binlercesini savaşa gönderen Putin, kendi silahlandırdıkları tarafından Moskova bölgesinde kuşatma altında” ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin