Rusya'da bir şüpheli ölüm daha. Rus Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov Moskova'da ölü bulundu

Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya'da şüpheli ölümler devam ediyor. Rus Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil MAganov, Moskova'da bir hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Maganov'un kalp krizi geçirdiği, hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'da bir şüpheli ölüm daha. Rus Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov Moskova'da ölü bulundu

Rusya'nın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Lukoil'in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Reuters tarafından yapılan habere göre 67 yaşındaki Maganov, Moskova'da tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre ise Maganov, kalp krizi geçirdiği için hastanede tedavi görüyordu.

Maganov’un, bu sabah hastanenin altıncı katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen haberde, Maganov’un anti-depresan ilaçlar kullandığı da vurgulandı. Haberde, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve Maganov’un intihar ettiği şüphesi üzerinde durulduğu kaydedildi.

SAVAŞIN SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

Lukoil 2021’de 6,9 milyar dolarlık net kâr açıklamıştı ancak şirket Ukrayna savaşı ve yaptırımlar nedeniyle zorluk yaşıyordu. Lukoil’in yönetim kurulu başkanı olan milyarder iş insanı Vagit Alekperov, 21 Nisan’da görevinden istifa etmişti. Lukoil, Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı ateşkes çağrısı yapmış ve 3 Mart’ta şirketten yapılan açıklamada “Silahlı çatışmanın derhal durdurulmasını ve müzakere ve diplomatik yollarla çözülmesini tam olarak destekliyoruz” denilmişti.

21 Kasım 2019’da Rusya Devlet Başkanu Vladimir Putin, Ravil Maganov’a Alekaandr Nevsky Nişanı vermişti.

GİZEMLİ ÖLÜMLER DİKKAT ÇEKİYOR

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Ukrayna savaşının başlamasının ardından Putin’e yakınlığıyla tanınan iki Rus oligark Vladislav Avayev ve Sergey Protosenya da ölü bulunmuştu. Daha önce Kremlin’de görev yapan ve Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı olan Avayev, eşi ve 13 yaşındaki kızıyla beraber pazartesi günü Moskova’daki dairesinde ölü bulunması büyük ses getirmişti. Rus milyonerin, kıskançlık nedeniyle önce eşini ve çocuğunu vurup daha sonra kendini öldürmüş olabileceği dile getirilmişti.

Protosenya da yine nisan ayında İspanya’daki evinde asılı şekilde ölü bulunmuş, evde ayrıca Protosenya’nın eşi ve kızının bıçaklanmış cansız bedenlerine rastlanmıştı. ABD ve Batılı müttefiklerinin yaptırımlarını sertleştirme kararını açıklamasının ardından, gözler Rus oligarklara çevrilirken, Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford’un İngiltere’deki evinde 3 Mart’ta ölü bulunduğu açıklanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin