Rusya, Yunanistan'a sert çıktı. 8 Yunan diplomatı persona non grata ilan edildi

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal hareketı sürüyor. Rusya, Ukrayna'da yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor. Savaş devam ederken sıcak bir gelişme yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Yunanistan'a sert çıktı. 8 Yunan diplomatı persona non grata ilan edildi

Rusya, Yunanistan’ın Rusya’ya yönelik “agresif tavırları” iddiasıyla Moskova’daki Yunan Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı. Rusya’da bulunan 8 Yunan diplomatı persona non grata ilan edildi.

ÇİPRAS'TAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Brüksel merkezli "Euractiv" haber sitesine mülakat veren Çipras, Yunanistan’ın son dönemde izlediği dış politikayı eleştirerek, Türk-Yunan ilişkilerindeki sorunları değerlendirdi.

Çipras, söylem düzeyinde artan gerginliğin kendisini endişelendirdiğini dile getirerek, "Bizi endişelendiriyor çünkü Türkiye’nin uluslararası alandaki rolü şu an yükselişte" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin "yatıştırıcı güç" imajına dikkati çeken Çipras, "(Türkiye) Ukrayna’da barış için ara bulucu olmak isteyen bir güç ve hem Batı'nın hem de Doğu'nun gözünde yükselişte. Bu, bizi endişelendiriyor. Zira Yunanistan, sadece sabit dış politika dogmasını terk etmiyor, aynı zamanda günün sonunda üçüncü güçlerin satranç tahtasındaki piyonu haline gelen, Batı'nın uysal ve sadık müttefiki de oluyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin