Rusya ve Ukrayna müzakereleri sone erdi. Rusya ve Ukrayna'nın talepleri belli oldu. İşte Putin'in istekleri

Rusya- Ukrayna heyetleri arasındaki müzakere toplantısı sona erdi. Sınırdaki uzlaşma görüşmeleri, 6 saat sürdü. Rusya'nın talepleri, “Kırım'ın Rus toprağı olduğunun kabul edilmesi. Ukrayna'nın silahsızlandırılması.” şeklinde olurken Ukrayna ateşkes ilan edilmesini, Rus askeri güçlerinin ülkelerini terk etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya ve Ukrayna müzakereleri sone erdi. Rusya ve Ukrayna'nın talepleri belli oldu. İşte Putin'in istekleri

Rus ve Ukraynalı yetkililer arasında Belarus sınırında geçrekleşen müzakere görüşmeleri sona erdi. Öte yandan, Ukrayna işgaliyle Rusya'nın diplomatik ve ekonomik izolasyonu ise derinleşiyor.

UKRAYNA'NIN TALEBİ BELLİ OLDU

Rusya'nın ilerleyişinin beklenenden daha yavaş gerçekleşmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan açıklamaya göre görüşmelerin temel amacı derhal ateşkes ilan edilmesi ve Rus birliklerinin ülkeden çıkması.

RUSYA'NIN TALEBİ...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile anlaşma konusunda açıklamalar yaptı.

Fransız tarafının talebi üzerine gerçekleşen görüşmeye ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada “Putin, durumun düzelmesinin ancak Kırım’daki Rus egemenliğinin tanınması, Ukrayna devletinin silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması ve onun tarafsızlık statüsünün sağlanması da dahil Rusya’nın güvenlik alanındaki meşru çıkarlarının koşulsuz olarak gözetilmesi halinde mümkün olduğunu vurguladı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Rusya, Ukrayna temsilcileriyle görüşmelere açık ve (görüşmelerin) istenen sonuçlara yol açmasını bekliyor” denildi. Öte yandan, iki lider, irtibatta kalmayı da kararlaştırdı.

UKRAYNA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, müzakere heyetinin yeni müzakereye gitmeden önce teklifleri değerlendirmek üzere başkente geri dönecekleri açıklandı.

Rusya ve Ukrayna heyetleri, ateşkesin sağlanması için yakın zamanda, ikinci tur müzakerelerin yapılması konusunda anlaştı.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın saldırıları sonrası iki ülke arasındaki ateşkes müzakeresiyle ilgili açıklama yaptı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya ile yapılan müzakerede henüz istedikleri yönde bir sonucun çıkmadığını duyurdu.

“KÖTÜLÜK DERHAL DURDURULMALI”

Zelenski açıklamasında “Füze, bomba ve ağır silahlar ile silahlandırılmış kötülük derhal durdurulmalıdır. Ekonomik olarak yok edilmelidir. İnsanlığın savunabildiğini göstermek lazım” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Rusya’nın savaş suçu işlediğini savunarak, “Savaş suçu işleyen bir devletin BMGK üyesi olmaması gerekir” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin