Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus'ta ikinci kez bir araya geldi. Rusya ve Ukrayna heyetler toplantısından ilk görüntüler... Rusya-Ukrayna görüşmesinde ateşkes açıklaması

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci tur görüşmeleri sona erdi. Müzakerelerin ilk hedefinin acil ateşkes olduğu açıklandı.  Rusya - Ukrayna görüşmesinden ilk görüntüler geldi.  Sona eren görüşmelerin ardından ateşkes açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya ve Ukrayna heyetleri Belarus'ta ikinci kez bir araya geldi. Rusya ve Ukrayna heyetler toplantısından ilk görüntüler... Rusya-Ukrayna görüşmesinde ateşkes açıklaması

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, Rus ve Ukraynalı heyetler, 28 Şubat'ta Belarus'un Gomel kentinde bir araya gelmiş, 6 saatlik görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

Bu sabah saatlerinde yapılması beklenen ikinci tur görüşmenin, akşam saatlerine ertelendiği bildirilmişti.

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci tur görüşmeleri başladı. Müzakerelerin ilk hedefinin acil ateşkes olduğu açıklanmıştı.

Rusya ve Ukrayna müzakerelerin 3. turunun düzenlenmesinde anlaştı.

Ukrayna heyeti, "Taraflar, geçici bir ateşkes ile insani koridorların sağlanması konusunda anlaşmaya vardı." açıklamasını yaptı.

UKRAYNA: BEKLEDİĞİMİZ SONUCU ALAMADIK

Müzakereye katılan Ukraynalı bir yetkili, görüşmede Kiev’in umduğu sonucun çıkmadığını ancak iki tarafından insani koridor oluşturulması konusunda ortak karar aldığını belirtti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak “Ne yazık ki, beklediğimiz sonucu alamadık” ifadesini kullandı.

İNSANİ KORİDORUN OLDUĞU YERDE ATEŞKES UYGULANACAK

Reuters’ta yer alan habere göre, müzakereye katılan bir Rus yetkili, görüşmelerde askeri ve insani konuların tartışıldığını söyledi. Çatışmaya ilişkin gelecek zamanlarda siyasi düzenlemelerin görüşülebileceğini belirten yetkili, insani koridor oluşturulacak yerlerde ateşkesin uygulanacağını belirtti. Yetkili, gerçekleşen görüşmenin önemli bir ilerleme olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Medinskiy alınan 'ateşkes' kararıyla ilgili şunları söyledi:

Askeri çatışma bölgesinde bulunan çocukların, sivillerin kurtarılması.

Sivillerin tahliyesi için insani koridorlara destek formatı oldu.

İşte ilk görüntüler:

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mykhailo Podolyak, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerin başladığını ve Ukrayna heyetinin gündeminin acil bir ateşkes ve sivillerin kritik bölgeleri terk etmesini sağlayan insani koridorlar üzerinde anlaşmak olduğunu söyledi.

“GÖRÜŞMELER BİR YERE VARABİLİR”

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, görüşmelerin ‘gelecek vaat ettiğini’ ve bir yere varabileceğine inandıklarını söyledi. Rus TASS haber ajansının haberine göre Ryabkov, Rusya'nın ABD ve diğer Batılı devletlerle iletişim kanallarını açık tuttuğunu, bunu daha çok elçilikler üzerinden yaptığını ifade etti.

Rusya'nın güvenlik garantileri ve stratejik istikrar konusunda görüşmelere sürdürmeye hazır olduğunu belirten Ryabkov ayrıca Ukrayna harekatının hedeflerine tamamen ulaşacağından emin olduğunu söyledi. Ukrayna’ya silah sevkiyatını da eleştiren Rus yetkili, Rusya'nın Batılı devletleri gerginliğin tırmandırılmaması konusunda uyardığını belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin