Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya savaş başlatmasının ardından küresel çapta piyasalarda hareketlilik yaşandı. Uzun bir süredir 13,50 seviyelerinde hareket eden Dolar, dün itibarıyla 14,65 seviyesine kadar yükseldi. Dolar bugün güne düşüşle başlayarak günü 14,04 seviyesinde açtı. Euro da aynı şekilde dün 16,60 seviyesine ulaşmasının ardından bugün güne 16,02 ile başladı. Peki, 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? İşte güncel rakamlar…

Google Haberlere Abone ol
Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Dolar ve Euro’da yaşanan hareketlilik merak ediliyor. Dolar bir süredir sakin bir seyirde izlerken geçtiğimiz hafta yükseliş eğilimi ile hareket etti. Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş Dolar kurunda yükselişe neden oldu. Dolar dün gün içerisinde 14,65 seviyesine yükselmesinin ardından günü 14,06 ile kapattı. Euro ise dün günü 16,01 ile kapatırken bugün güne 16,02 ile başladı.

Dolar endeksi şu an itibarıyla yüzde 0,32 düşüşle 96,83 seviyesinden işlem görüyor. Euro/Doalr paritesi ise yüzde 0,22 artışla şu an için 1,1224 seviyesinde işlem görüyor.

RUSYA'NIN SALDIRISINDA GÖZLER KİEV'DE

Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL?

Rusya'nın tüm dünyayı ayağa kaldıran Ukrayna saldırısında tüm dikkatler ülkenin başkenti Kiev'e çevrildi.

Rus güçlerinin Kiev'e ilerlediği haberleri gelirken, Bloomberg'e konuşan bir Batılı istihbarat yetkilisine göre Rus ordusu Ukrayna’nın hava savunma sistemini devre dışı bıraktı ve ülke çapında hızlı bir şekilde ilerliyor.

Yetkili bu şartlarda Kiev’in kısa sürede ele geçirilebileceğini söyledi. İlerleyişini sürdüren Rusya birlikleri başkentten 130 kilometre uzaklıkta olan ve hala yüksek oranda radyoaktivite barındıran Çernobil nükleer santralini ele geçirdi. CNN görüntülerine göre Kiev dışındaki Hostomel Havalimanı’nın kontrolü de Rus güçlerine geçmiş gözüküyor.

Rus tanklarının ayrıca Harkov dışına ulaştığı rapor ediliyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’a göre Moskova hava indirme birlikleriyle yeni bir dalga saldırıya hazırlanıyor. Sabah saatlerinde ise başkent Kiev’de patlama sesleri rapor edildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Rus güçlerin başkent Kiev’e füze saldırısı düzenlediğini söyledi.

ZELENSKİY: GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 2

Ukrayna askerleri başkent Kiev'e yaklaşan Rus askerleriyle savaşırken Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de kalmaya devam edeceğini söyledi.

Zelenskiy yayımladığı görüntülü mesajda, 'Düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. İkinci hedef ailem. Devlet başkanını ortadan kaldırarak Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar. Başkentte kalacağım. Ailem de Ukrayna'da' dedi.

Zelenskiy bugünkü açıklamasında 137 askeri personel ve sivilin çatışmalarda öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı.

DOLAR KAÇ TL?

Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 3

Güne 14,04 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,40 artışla 14,07 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,77, en yüksek 14,65 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 14,06 seviyesinde kapattı.

EURO KAÇ TL?

Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 4

Güne 16,02 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,09 artışla 15,86 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,48, en yüksek 16,60 seviyelerini gören Euro, günü 16,01 seviyesinde kapattı.

STERLİN KAÇ TL?

Rusya Ukrayna savaşının ardından Dolar’da hareketlilik: 25 Şubat Dolar ve Euro ne kadar oldu? 25 Şubat (Bugün) Dolar ve Euro kaç TL? - Resim : 5

Güne 19,10 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,10 azalışla 18,96 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 18,60, en yüksek 19,90 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 19,22 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin