Rusya - Ukrayna savaşında Putin'den çok konuşulacak 'darbe' çağrısı. Rus askeri güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşattı. Putin, Ukrayna ordusuna seslendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusuna darbe çağrısı yaptı. "Ukrayna ordusu iktidarı eline almalı" diyerek darbe çağrısı yaptı. Putin, "Milliyetçilerin sizi kullanmasına izin vermeyin. Neo-Nazi pislikleriyle elbette anlaşmayacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya - Ukrayna savaşında Putin'den çok konuşulacak 'darbe' çağrısı. Rus askeri güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşattı. Putin, Ukrayna ordusuna seslendi

Rus ordusu işgal hareketının 2. gününde Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşattı. Milli Güvenlik Konseyi toplantısında açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusuna 'darbe' çağrısı yaptı.

“İNSAN KALKANI OLARAK KULLANMALARINA İZİN VERMEYİN”

Putin’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Sivillerin olduğu bölgelere saldırılmasını istiyorlar. ABD uzmanlarının eşliğinde yapıldığını biliyoruz. Kadınlarınızı çocuklarınızı insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin.

“KENDİNİZİ KORUYUN, HAKİMİYETİ ELİNİZE ALIN”

Yabancı danışmanlardan, ABD’li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar. Şunu söylemek istiyorum; kendinizi koruyun ve elinize alın hakimiyeti. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neonazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız.

Askerlerimiz profesyonel şekilde görevlerini yapıyorlar. Kahramanlar Çok önemli bir güvenlik görevi başındalar.

UKRAYNA ORDUSU’NA DARBE ÇAĞRISI

Bir kez daha Ukrayna Ordusu’na sesleniyorum. Sizi kullanmalarına izin vermeyin. Onları insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin.

Ukrayna ordusu iktidarı indirirse, uzlaşmak kolay olur.

Etiketler Putin Ukrayna Kiev
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin