Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ABD'den flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması: Türkiye karar verir

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı 6'ncı gününe girdi. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Montrö Antlaşması'yla ilgili açıklamalarda bulundu, "Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ABD'den flaş Montrö Boğazlar Sözleşmesi açıklaması: Türkiye karar verir

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Montrö Antlaşması'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Kirby, "Montrö'yü nasıl uygulayacağına Türkiye karar verir" dedi.

Kirby'nin açıklamaları şu şekilde:

"Polonyalı yetkililerle iletişim halindeyiz. Polonya'dan bir talep gelirse üzerimize düşenleri yaparız. Montrö sözleşmesinin nasıl uygulanacağına Türkiye karar verir. Ancak deniz alanında şunu biliyoruz. Karadeniz'de Rusya'nın çıkarma gemileri var. Bunları da kullandıklarını biliyoruz. Şu anda spesifik olarak şu oldu bu oldu diyemem. Ancak bildiğimiz bir şey var hala savaş unsurları var Karadeniz'de. Ukrayna'ya destek vermeyi sürdürüyoruz. Eminiz ki yardımlar gitmesi gereken yerlere gidiyor. Baltık'taki hava koruma görevi uzun süredir yaptığımız bir şey. Bahsettiğim gibi bazıları da donanmadan gelen uçaklar. Bu görevler devam ediyor. Burada gerilimi düşürmekle alakalı. Spesifik olarak NATO hava sahasını nasıl koruduğumuzu söylemek istemiyorum. Zaten gördünüz bazı hava unsurlarımızı. Partnerlerimizle yakın olarak çalışıyoruz ve bu ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz."

 

 

Etiketler Rusya Ukrayna savaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin