Rusya-Ukrayna müzakere görüşmelerinin tarihleri belli oldu. Rusya-Ukrayna 'barış' görüşmeleri Türkiye'de yapılacak

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı bir ayı geçti. İki ülke arasındaki görüşmelerinden bir sonuç alınamadı. Türkiye hem Rusya hem de Ukrayna görüşme yapabilen bir ülke olarak kritik bir öneme sahip. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'barış' için flaş mesajlar vermişti. Ukrayna tarafından yapılan açıklamaya göre, iki ülke temsilcileri 28-30 Mart'ta Türkiye'de görüşecek.

Google Haberlere Abone ol
Rusya-Ukrayna müzakere görüşmelerinin tarihleri belli oldu. Rusya-Ukrayna 'barış' görüşmeleri Türkiye'de yapılacak

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın başlamasının ardından gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerin bir sonraki turu Türkiye’de gerçekleşecek.

UKRAYNA AÇIKLADI

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, görüşmelerin 28-30 Mart’ta Türkiye’de gerçekleşeceğini söyledi.

 Ukrayna, Rusya’nın geçen ay işgali başlatmasının ardından Rusya ile gerçekleştirilen önceki görüşmeleri ‘çok zor’ olarak nitelendirdi.

GÖRÜŞMELER YÜZ YÜZE VE VİDEO KONFERANS İLE YAPILMIŞTI

İki ülke arasındaki görüşmeler, yüz yüze ve video konferans olarak yapılmıştı. Video konferans görüşmesi sonrası, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Podolyak ise özel alt çalışma grupları kurulduğunu açıklamıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin