Rusya teyakkuzda! Ülkede nüfus için yeni bir planlamaya geçiliyor

Rusya'daki bebek doğumlarının azalması hükümeti harekete geçirdi. Yetkililer yeni bir doğum planlamaya geçileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Rusya teyakkuzda! Ülkede nüfus için yeni bir planlamaya geçiliyor

Rus haber kuruluşu Moskovskij Komsomolets'in yeni bir haberine göre , 1 Eylül'de başlatılan yeni plan, ülkenin demografisinin "endişe verici" hale gelmesi nedeniyle belirli şehirlerdeki doğum oranını artırmayı hedefliyor. Rusya'daki mevcut doğum oranı, ülkedeki kadın başına 1,5 doğum civarında bu da Rusya'yı dünyada 190'ıncı sıraya yerleşiyor.

En son 2020'de açıklanan rakamlar, bir önceki yıla göre yüzde 0,2'lik bir düşüş gösteriyor ve dünya genelinde kadın başına 2,27 çocuk ortalama oranının çok altında. Yeni plan, tüm ülkede en kötü doğum oranlarına sahip olan Novgorod, Penza ve Tambov'un en sorunlu bölgelerine uygulandı; ancak planın tam olarak nasıl çalışacağına dair hiçbir ayrıntı kamuoyuna açıklanmadı.

MK'ye konuşan politikacı Yuri Krupnov şunları söyledi: “Rusya'nın nüfusu şu anda 143 milyon fakat bu rakam 2021 yılında yani Ukrayna savaşından önce tespit edilmişti. Eğer ülkedeki doğum oranları bu şekilde ilerlerse önümüzdeki 70 yıl içinde nüfusun yarıya inmesi bekleniyor ve buna karşı önlem alınmalı."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin