Rusya kıtanın en büyük nükleer santralini vurdu! 'Avrupa'nın sonu olur'

Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, "Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupa'nın sonu olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya kıtanın en büyük nükleer santralini vurdu! 'Avrupa'nın sonu olur'

Rus tankları dün gece Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali’nin yakınındaki kasabaya girdi. Bölgeden çatışma ve bombardıman haberleri gelmeye devam ederken, çatışma nedeniyle nükleer tesisteki bir binanın üç katında yangın çıktı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba yaptığı açıklamada, “Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açıyor. Patlarsa, Çernobil'den 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı” dedi.

Putin’i nükleer terörizmle suçlayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya’nın dünyada nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçtiğini belirterek “Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupa’nın sonu olur” dedi.

İlerleyen saatlerde yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Energodar Belediye Başkanı Dmitro Orlov, bölgedeki çatışmanın sonlandığını söyledi.

Santralde Rus ordusunun saldırısının ardından çıkan yangına itfaiye ekiplerinin müdahale etmesine izin verildiği ve radyasyon seviyesinin normal sınırlar içinde olduğu bildirildi.

Zaporijya Nükleer Santrali Sözcüsü Andriy Tuz, tesisteki 6 reaktörden 1’inin çıkan çatışmada isabet aldığını ve yangın çıktığını aktararak, “O reaktör tadilatta ve çalışmıyor ama içinde nükleer yakıt var” dedi.

Rusya kıtanın en büyük nükleer santralini vurdu! 'Avrupa'nın sonu olur'

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin