Rusya ile ABD'de arasında Ankara kritik görüşme. İletişim Başkanı Fahrettin Altun buluşmayı teyit etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ev sahipliğinde yapılan bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya ile ABD'de arasında Ankara kritik görüşme. İletişim Başkanı Fahrettin Altun buluşmayı teyit etti

CIA Direktörü William Burns ile Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin'in başkanlığındaki heyetlerin bugün Ankara'da görüştüğü haberlerine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Associated Press’e yaptığı açıklamada, "Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada “Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın evsahipliğinde yapılan bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir." dedi.

"Türkiye, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır"

Altun "Toplantı kapsamında nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditler ele alınmıştır. Daha önce Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır.” sözlerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin