Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalar bulundu: Bu bir bu bir hainlik ve darbedir

Rus paralı asker grubu Wagner’in “darbe girişimi” başlattığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, savaşçıların Rostov kentinde askeri tesisleri ele geçirdiğini savunarak Rus ordusuna meydan okudu. Putin "Bu bir darbedir, yapılan hainliktir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalar bulundu: Bu bir bu bir hainlik ve darbedir

Ukrayna savaşında önemli rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusu arasında aylardır süren kriz dün doruğa ulaşırken, darbe girişimi iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Uzun süredir Rus ordusuna açıkça cephe alan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, dün zehir zemberek açıklamalar yaparak Rus ordusunun Wagner’in kamplarına saldırı düzenlediğini ileri sürdü ve “Bugün kamplarımıza füzelerle saldırı düzenlediler. Çok sayıda askerimiz öldü. Bugün adamlarımızı öldüren ve 10 binlerce Rus askerin ölümüne neden olanlar cezalandırılacak” dedi.

PUTİN'DEN SON DAKİKA WAGNER AÇIKLAMASI

Wagner'in isyanının "Rusya'yı sırtından bıçaklamak" olarak niteleyen Putin, "Bu eylem açıkça ihanettir. Bu bize yapılan bir hainlik ve darbedir" dedi.

Bunun "kardeş kavgasını" tetiklemek istediğini ve ülke için ölümcül tehlike olduğunu söyleyen Putin, buna izin vermeyeceklerini ve sert karşılık vereceklerini söyledi.

ORDUYA İSYANI BASTIRMA EMRİ

Rus lider, orduya isyanı bastırma emri verdiğini duyurdu.

Putin ayrıca "İsyan edenler en kısa sürede en sert şekilde cezalandırılacak, hukuk ve halk önünde hesap verecektir." ifadelerini de kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin